Соба з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Соба - традиційна японська страва з гречаної локшини. Є багато варіантів приготування такої локшини, я пропоную подати її з тушкованою морквою, болгарським перцем і стручкової квасолею.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати собу з овочами. Овочі можна використовувати майже будь-які, ще до гречаної локшини добре підійде кукурудза, цукіні і брокколі. Кейл можна замінити на свіжий шпинат. Соба володіє власним яскравим смаком, який вдало оттеняется овочами. Блюдо виходить дуже смачним і ситним!
- Гречана локшина - 100 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Імбир - 5-10 грам
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Стручкова квасоля - 100 грам
- Соєвий соус - За смаком
- Кейл - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Локшину відваріть в киплячій підсоленій воді 5-6 хвилин, потім промийте в холодній воді.
Сковороду розігрійте на середньому вогні. Обсмажте дрібно натертий імбир і часник до розкриття аромату.
Додайте стручкову квасолю, нарізаний смужками перець і моркву. Смажте все до напівготовності.
Потім влийте соєвий соус, додайте порваний на дрібні шматочки Кейл. Тушкуйте все 2-3 хвилини.
В кінці додайте гречану локшину, обсмажте все разом ще пару хвилин.
Соба з овочами готова, смачного!