Смажені китайські пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Смажені китайські пельмені з курячим фаршем і грибами шиітаке - ситне і смачне блюдо азіатської кухні. Блюдо дуже схоже на наші пельмені, але ліпляться вони побільше і смажаться на олії.
Опис приготування:
Смажені китайські пельмені готуються з різноманітними начинками: з м'ясом, з грибами, з морепродуктами і багато ще з чим, вони дуже смачні і ситні. Блюдо популярно не тільки в Китаї, але і у всіх куточках світу можна знайти і спробувати це блюдо. Сьогодні я розповім, як приготувати жареніе китайські пельмені з грибами шиітаке і курячим фаршем. Якщо у вас немає шиітаке, в цілому, підійдуть гливи або шампіньйони. Якщо ви хоча б раз ліпили пельмені або вареники, то приготувати китайські пельмені буде для вас не проблема, принцип ліплення той же, тільки пельмені потрібно буде обсмажити і протушкувати на сковороді. Приємного!
- Борошно - 3 склянки(+1/3 з podpиl)
- Вода - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гриби шиітаке - 150 грам
- Сушені гриби - 20 грам
- Курячий фарш - 450 грам
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вино херес (сухий) - 2 Ст. Ложки
Борошно підсолити, влийте воду і замісити круте тісто. Помісити його протягом 10 хвилин, накрийте рушником і дайте йому відпочити 1 час.
Цибуля чистий, дрібно наріжте і обсмажте на олії (2 ст.Л.).
Сухі гриби замочіть на 30 хвилин в теплій воді, потім дрібно їх наріжте разом зі свіжими. Додайте до цибулі і обсмажте 8-10 хвилин.
У глибокій мисці змішайте обсмажені з цибулею гриби, курячий фарш, цукор, соєвий соус і вино. Гарненько все перемішайте.
Тісто розкачати завтовшки в 0, 5 см, за допомогою склянки виріжте кружечки діаметром 9-10 см. Викладіть зверху начинку.
Краї пельменів красиво защипайте. Виконайте маніпуляції, поки не зліпите все пельмені.
Надішліть пельмені на сковороду з рослинним маслом і обсмажте, поки низ не стане золотистим. Влийте воду, щоб вона покривала пельмені на половину і готуйте, поки вода не випарується.
Коли вода випарується, підсмажте пельмені до золотистого кольору і подавайте до столу з зеленню і соусом.