Китайські коржі з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Китайські коржі з м'ясом дуже схожі на багатошарові чебуреки, у всякому разі тісто і начинка нічим не відрізняються. І все-таки це зовсім інша страва. Як їх готувати я розповім в цьому рецепті.
Китайські коржі з м'ясом приготувати не так складно, як здається на перший погляд. Дотримуйтесь покроковому рецептом і все у вас вийде. М'ясо і спеції беріть будь-які за смаком і наявності в будинку. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 великі коржі. Соковиті, смачні коржі не залишать вас байдужими.
- М'ясний фарш - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Петрушка - 30 грам
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Бульйон або вода - 20 мілілітрів (для начинки)
- Борошно - 300 грам
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
Візьміть інгредієнти для приготування коржів.
Приготуйте начинку для коржів. У миску викладіть будь м'ясний фарш. Додайте нарізану зелень або зелену цибулю.
Додайте нарізану цибулю.
Влийте соєвий соус і посоліть фарш за смаком.
Додайте за бажанням мелений чорний перець і трохи бульйону або води. Перемішайте начинку для коржів. Вона повинна бути в'язкою і добре розмазуються по тесту.
Зробіть тісто. У миску насипте борошно і дрібку солі.
Влийте воду і перемішайте. Накрийте тісто харчовою плівкою і дайте постояти 15-20 хвилин. За цей час в тесті утворюється клейковина.
Після дістаньте тісто з миски і замісити не дуже круте, еластичне тісто.
Розділити тісто на три частини. Одну частину розкачайте, якомога тонше, використовуючи борошно. Потім зробіть надрізи, розділяючи пласт тесту умовно на 9 частин.
Викладіть начинку на тісто рівним, не надто товстим шаром, залишаючи один квадрат вільним. Викладайте фарш, залишаючи допуски по півсантиметра уздовж розрізів і по периметру пласта.
Акуратно складайте тісто, як показано на фото.
Тепер ось так.
Наступний крок.
І знову складайте черговий квадрат.
Наступний крок.
Передостанній крок.
Тепер так.
Ось такий виходить квадрат.
Тепер трохи розкачайте корж качалкою.
Викладіть на гарячу сковороду з невеликою кількістю масла. Обсмажте до золотистої скоринки на середньому вогні з одного боку.
Обсмажте з іншого боку. Після налийте трохи води в сковороду, накрийте кришкою і пропарьте корж протягом 5-6 хвилин.