Найлегші китайські булочки з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Я б сказала - найпростіші китайські булочки. Побачила цей рецепт іноземною кулінарному сайті і стало цікаво. Зробила на пробу кілька штук. Виявилося дуже смачно! Пряний соковитий фарш в хрусткому хлібі. Метушні трохи - не складніше, ніж гарячий бутерброд приготувати. Спробуйте, розширте свої кулінарні горизонти!
В оригінальному рецепті пропонувалося покласти в хліб пельмені Сіу травня. Що це за звір, я не знаю, і в продажу у нас такого не знайти. Я замінила пельмені на фрикадельки з м'ясного фаршу з прянощами і імбиром. Вийшло дуже смачно! Якщо фрикадельки заморозити заздалегідь, можна швидко приготувати цікаву закуску.
- Фарш домашній - 150 грам
- Хліб житній - 4 скибочки
- Олія кунжутна - 1 Ст. Ложок
- Суміш прянощів - За смаком
- Зелень - За смаком (цибуля, петрушка, Braai)
- Імбир свіжий - За смаком
- Соєвий соус - За смаком (для подачі)
- Устричний соус - За смаком
- Коричневий цукор - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
Змішайте фарш з рубаним зеленою цибулею, кінзою, петрушкою, свіжим імбиром і гострим перцем. Беріть добавки на око, по вашим перевагам. Можна додати трохи устричного соусу, шепотку коричневого сахара, солі. Добре вимішайте фарш. Вологими руками скачайте невеликі фрикадельки - не крупніше перепелиного яйця. Викладіть їх на дошку або тарілку і відправте в морозилку до затвердіння. Такі фрикадельки можна обсмажити або відварити на пару - вони дуже смачні.
У тостового хліба зріжте кірки і розкачайте м'якоть качалкою - тонко і рівномірно.
Викладіть на хліб мерзлу фрикадельки і обіжміть хліб навколо неї, надаючи круглу форму. Загорніть туго в харчову плівку.
Прогрійте хлібні кульки в мікрохвильовці при 800 Вт 2-3 хвилини. Фарш повинен повністю прогрітися і приготуватися.
На сковороді розігрійте кунжутне масло і швидко обсмажте булочки до рум'яного кольору.
Викладіть на тарілку, посипте зеленню і відразу ж подавайте з соєвим соусом або соусом понзу.