Китайські парові булочки
(покроковий рецепт з фото)
Китайські парові булочки незвичайно ніжні, пишні та смачні. Вони особливо актуальні під час посту, оскільки готуються на рослинному маслі. При цьому коштують буквально копійки, а задоволення маса.
Китайські парові булочки приготувати дуже просто і відносно швидко. За структурою вони дуже схожі на чеські кнедлики. Хлібний, ніжний, пишний м'якуш без скоринки. Крім зеленої цибулі можна тісто посипати будь-якими спеціями на ваш смак. Булочки придбають пікантність і аромат. Подавайте їх з супами, бульйону, до чаю, кава.
- Вода - 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 8 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Цибуля зелена - 1 пучок
У миску налийте теплу воду. Додайте дріжджі, цукор і дві столові ложки соняшникової олії.
Всипте сіль і просіяне борошно.
Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто.
Поставте тісто в тепле місце до збільшення в обсязі.
Після тісто обомніте і розкачайте в пласт. Змастіть рослинним маслом.
Зелену цибулю дрібно наріжте і викладіть на тісто.
Поверніть тісто, починаючи з широкої сторони.
Вийшов рулет з зеленою цибулею.
Наріжте рулет на шматочки шириною 3-4 см.
Один шматочок поставте на інший і притисніть паличкою.
Приготовлені таким чином булочки викладіть в чашу пароварки.
Готуйте булочки на пару 20-25 хвилин.
Ніжні, пишні китайські парові булочки готові.