Рецепт Китайські смажені пельмені фото

Китайські смажені пельмені
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Борошно , М'ясо , Овочі , Свинина , Капуста , Яловичина , Пекінська капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви з начинкою , Пельмені
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Якщо у вашій родині є любителі східної кухні, то рецепт, як приготувати китайські смажені пельмені, просто знахідка. Це одночасно смачне і ситне блюдо стане улюбленим ласощами близьких.

Опис приготування:

Китайські пельмені традиційно готуються з начинкою з м'яса і овочів. Найчастіше компонентами стають свинячий фарш і пекінська капуста. Для їх приготування зовсім не обов'язково володіти якимось особливим кулінарним даром. Процес досить простий, а результат виходить вельми незвичайним і навіть вишуканим. Подавайте такі пельмені з соєвим соусом.


  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Фарш м'ясний - 300-350 грам
  • Капуста пекінська - 400 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Корінь імбиру - 1 Чайна ложка
  • Яйця курячі - 1 штука
  • Соус соєвий - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Крохмаль - 2 чайних ложки
  • Горілка - 1 Ст. Ложка
китайські смажені пельмені - фото крок 1
Робимо тісто. Насипаємо борошно, в центрі робимо поглиблення пальцями і в цю ямку вливаємо холодну воду, рослинна олія, додаємо сіль. Ретельно вимішуємо.
китайські смажені пельмені - фото крок 2
Загортаємо тісто в плівку і відкладаємо на півгодини в сторону.
У нас є достатньо часу, щоб зробити начинку. Пекінську капусту миємо й обдаємо окропом, щоб вона розм'якшилася.
китайські смажені пельмені - фото крок 3
Рубаємо капусту якомога дрібніше, солимо, змішуємо з м'ясним фаршем.
Дрібно ріжемо цибулю.
Трьом на найменшій тертці імбир.
Подрібнюємо зелень і часник. Всі інгредієнти для начинки змішуємо в одній ємності, пробуємо на смак, в разі необхідності досолюємо.
китайські смажені пельмені - фото крок 4
Дістаємо тісто, ще раз перемішуємо його. Ліпимо пельмені звичним способом: ділимо на ковбаски, ріжемо кожну на кілька кругляшей, кожен розгортаємо і начиняє. Краї закріплюємо вручну.
китайські смажені пельмені - фото крок 5
На останньому етапі смажимо пельмені на добре прогрітій сковороді з рослинним маслом по п'ять хвилин з кожного боку. Щоб пельмені вийшли рум'яними і просмаженими, кладіть їх на сковорідку стільки, скільки поміщається на дно в один шар.

Подавати китайські пельмені рекомендується з соєвим соусом.

Схожі рецепти