Китайські смажені пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вашій родині є любителі східної кухні, то рецепт, як приготувати китайські смажені пельмені, просто знахідка. Це одночасно смачне і ситне блюдо стане улюбленим ласощами близьких.
Китайські пельмені традиційно готуються з начинкою з м'яса і овочів. Найчастіше компонентами стають свинячий фарш і пекінська капуста. Для їх приготування зовсім не обов'язково володіти якимось особливим кулінарним даром. Процес досить простий, а результат виходить вельми незвичайним і навіть вишуканим. Подавайте такі пельмені з соєвим соусом.
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Вода - 1, 5 склянки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Фарш м'ясний - 300-350 грам
- Капуста пекінська - 400 грам
- Зелень - 1 пучок
- Корінь імбиру - 1 Чайна ложка
- Яйця курячі - 1 штука
- Соус соєвий - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Крохмаль - 2 чайних ложки
- Горілка - 1 Ст. Ложка
Робимо тісто. Насипаємо борошно, в центрі робимо поглиблення пальцями і в цю ямку вливаємо холодну воду, рослинна олія, додаємо сіль. Ретельно вимішуємо.
Загортаємо тісто в плівку і відкладаємо на півгодини в сторону.
У нас є достатньо часу, щоб зробити начинку. Пекінську капусту миємо й обдаємо окропом, щоб вона розм'якшилася.
У нас є достатньо часу, щоб зробити начинку. Пекінську капусту миємо й обдаємо окропом, щоб вона розм'якшилася.
Рубаємо капусту якомога дрібніше, солимо, змішуємо з м'ясним фаршем.
Дрібно ріжемо цибулю.
Трьом на найменшій тертці імбир.
Подрібнюємо зелень і часник. Всі інгредієнти для начинки змішуємо в одній ємності, пробуємо на смак, в разі необхідності досолюємо.
Дрібно ріжемо цибулю.
Трьом на найменшій тертці імбир.
Подрібнюємо зелень і часник. Всі інгредієнти для начинки змішуємо в одній ємності, пробуємо на смак, в разі необхідності досолюємо.
Дістаємо тісто, ще раз перемішуємо його. Ліпимо пельмені звичним способом: ділимо на ковбаски, ріжемо кожну на кілька кругляшей, кожен розгортаємо і начиняє. Краї закріплюємо вручну.
На останньому етапі смажимо пельмені на добре прогрітій сковороді з рослинним маслом по п'ять хвилин з кожного боку. Щоб пельмені вийшли рум'яними і просмаженими, кладіть їх на сковорідку стільки, скільки поміщається на дно в один шар.
Подавати китайські пельмені рекомендується з соєвим соусом.