Рецепт Смажена печінка по-грузинськи фото

Смажена печінка по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо , Субпродукти , Птах , Курка , Зелень , Печінка
Пісні страви , Веганські страви
На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Грузинська кухня дуже різноманітна, багата на ароматні спеції, велика кількість зелені. Можна готувати супи, м'ясо, каші та інше. Я обожнюю рецепт, як приготувати смажену печінку по-грузинськи.

Опис приготування:

Грузинська кухня дуже щедра на різноманітні спеції і трави. Для неї характерні поєднання гострого і солодкого, кислого і гострого, насиченого і пряного. Навіть такий продукт як печінка, який володіє своєрідним смаком і запахом, можна наситити грузинськими нотками. Можна використовувати абсолютно будь-який вид печінки: курячу, яловичу, індичого та інші.

1. Печінка гарненько мою і очищаю від плівочок і згустків крові, обтираю трохи паперовим рушником і нарізаю шматочками середнього розміру.

2. Сковороду ставлю на вогонь, вливаю рослинне масло. Невелика кількість борошна всипав в миску і змішую з сіллю і спеціями, обвалюють кожен шматочок і викладаю на розпечену поверхню, обсмажую до повної готовності, весь час помішують.

3. Помідори мою і нарізаю маленькими кубиками, цибулину нарізаю півкільцями, часник - дрібними шматочками, а зелень (кінзу і петрушку) дрібно рублю. Перекладаю все овочі в салатник, сюди ж додаю обсмажену печінку. Накриваю кришкою і залишаю на 15 хвилин. Смачного!


  • Печінка куряча - 1 кілограм
  • Томати - 2 штуки
  • Цибулина - 2 штуки
  • Зелень - 1 пучок (кінза і петрушка )
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Борошно - За смаком
  • Часник - 3 зубчики
  • Рослинна олія - За смаком
Грузинська кухня дуже щедра на різноманітні спеції і трави. Для неї характерні поєднання гострого і солодкого, кислого і гострого, насиченого і пряного. Навіть такий продукт як печінка, який володіє своєрідним смаком і запахом, можна наситити грузинськими нотками. Можна використовувати абсолютно будь-який вид печінки: курячу, яловичу, індичого та інші.

1. Печінка гарненько мою і очищаю від плівочок і згустків крові, обтираю трохи паперовим рушником і нарізаю шматочками середнього розміру.

2. Сковороду ставлю на вогонь, вливаю рослинне масло. Невелика кількість борошна всипав в миску і змішую з сіллю і спеціями, обвалюють кожен шматочок і викладаю на розпечену поверхню, обсмажую до повної готовності, весь час помішують.

3. Помідори мою і нарізаю маленькими кубиками, цибулину нарізаю півкільцями, часник - дрібними шматочками, а зелень (кінзу і петрушку) дрібно рублю. Перекладаю все овочі в салатник, сюди ж додаю обсмажену печінку. Накриваю кришкою і залишаю на 15 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти