Смажена печінка по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Грузинська кухня дуже різноманітна, багата на ароматні спеції, велика кількість зелені. Можна готувати супи, м'ясо, каші та інше. Я обожнюю рецепт, як приготувати смажену печінку по-грузинськи.
Грузинська кухня дуже щедра на різноманітні спеції і трави. Для неї характерні поєднання гострого і солодкого, кислого і гострого, насиченого і пряного. Навіть такий продукт як печінка, який володіє своєрідним смаком і запахом, можна наситити грузинськими нотками. Можна використовувати абсолютно будь-який вид печінки: курячу, яловичу, індичого та інші.
1. Печінка гарненько мою і очищаю від плівочок і згустків крові, обтираю трохи паперовим рушником і нарізаю шматочками середнього розміру.
2. Сковороду ставлю на вогонь, вливаю рослинне масло. Невелика кількість борошна всипав в миску і змішую з сіллю і спеціями, обвалюють кожен шматочок і викладаю на розпечену поверхню, обсмажую до повної готовності, весь час помішують.
3. Помідори мою і нарізаю маленькими кубиками, цибулину нарізаю півкільцями, часник - дрібними шматочками, а зелень (кінзу і петрушку) дрібно рублю. Перекладаю все овочі в салатник, сюди ж додаю обсмажену печінку. Накриваю кришкою і залишаю на 15 хвилин. Смачного!
- Печінка куряча - 1 кілограм
- Томати - 2 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Зелень - 1 пучок (кінза і петрушка )
- Сіль і спеції - За смаком
- Борошно - За смаком
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - За смаком
1. Печінка гарненько мою і очищаю від плівочок і згустків крові, обтираю трохи паперовим рушником і нарізаю шматочками середнього розміру.
2. Сковороду ставлю на вогонь, вливаю рослинне масло. Невелика кількість борошна всипав в миску і змішую з сіллю і спеціями, обвалюють кожен шматочок і викладаю на розпечену поверхню, обсмажую до повної готовності, весь час помішують.
3. Помідори мою і нарізаю маленькими кубиками, цибулину нарізаю півкільцями, часник - дрібними шматочками, а зелень (кінзу і петрушку) дрібно рублю. Перекладаю все овочі в салатник, сюди ж додаю обсмажену печінку. Накриваю кришкою і залишаю на 15 хвилин. Смачного!