Рецепт Смажена печінка по-грузинськи фото

Смажена печінка по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Субпродукти, Птах, Курка, Зелень, Печінка
Пісні страви, Веганські страви
На вечерю
Гарячі страви

Грузинська кухня дуже різноманітна, багата на ароматні спеції, велика кількість зелені. Можна готувати супи, м'ясо, каші та інше. Я обожнюю рецепт, як приготувати смажену печінку по-грузинськи.

Грузинська кухня дуже щедра на різноманітні спеції і трави. Для неї характерні поєднання гострого і солодкого, кислого і гострого, насиченого і пряного. Навіть такий продукт як печінка, який володіє своєрідним смаком і запахом, можна наситити грузинськими нотками. Можна використовувати абсолютно будь-який вид печінки: курячу, яловичу, індичого та інші.

1. Печінка гарненько мою і очищаю від плівочок і згустків крові, обтираю трохи паперовим рушником і нарізаю шматочками середнього розміру.

2. Сковороду ставлю на вогонь, вливаю рослинне масло. Невелика кількість борошна всипав в миску і змішую з сіллю і спеціями, обвалюють кожен шматочок і викладаю на розпечену поверхню, обсмажую до повної готовності, весь час помішують.

3. Помідори мою і нарізаю маленькими кубиками, цибулину нарізаю півкільцями, часник - дрібними шматочками, а зелень (кінзу і петрушку) дрібно рублю. Перекладаю все овочі в салатник, сюди ж додаю обсмажену печінку. Накриваю кришкою і залишаю на 15 хвилин. Смачного!


  • Печінка куряча - 1 кілограм
  • Томати - 2 штуки
  • Цибулина - 2 штуки
  • Зелень - 1 пучок (кінза і петрушка )
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Борошно - За смаком
  • Часник - 3 зубчики
  • Рослинна олія - За смаком
Грузинська кухня дуже щедра на різноманітні спеції і трави. Для неї характерні поєднання гострого і солодкого, кислого і гострого, насиченого і пряного. Навіть такий продукт як печінка, який володіє своєрідним смаком і запахом, можна наситити грузинськими нотками. Можна використовувати абсолютно будь-який вид печінки: курячу, яловичу, індичого та інші.

1. Печінка гарненько мою і очищаю від плівочок і згустків крові, обтираю трохи паперовим рушником і нарізаю шматочками середнього розміру.

2. Сковороду ставлю на вогонь, вливаю рослинне масло. Невелика кількість борошна всипав в миску і змішую з сіллю і спеціями, обвалюють кожен шматочок і викладаю на розпечену поверхню, обсмажую до повної готовності, весь час помішують.

3. Помідори мою і нарізаю маленькими кубиками, цибулину нарізаю півкільцями, часник - дрібними шматочками, а зелень (кінзу і петрушку) дрібно рублю. Перекладаю все овочі в салатник, сюди ж додаю обсмажену печінку. Накриваю кришкою і залишаю на 15 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти