Рецепт Смажена фета «Зульфікар» фото

Смажена фета «Зульфікар»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Молочні продукти , Сир , Яйця , Фета , Сухарики
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На швидку руку , На сніданок
Страви в паніровці
Кількість порцій: 2
Час приготування: 10 хв.

Зустрітися з рецептом грецької кухні, дуже смачним і простим в приготуванні. Це смажена фета"саганакі" - закуска або гарнір, подається з скибочкою лимона, зеленим салатом і лавашем.

Опис приготування:

Зульфікар - це сир, обсмажений в паніровці, блюдо оригінальне і цікаве. Саганакі можна приготувати на грилі або запекти на сковороді. Можна приготувати таким чином різні сири: xallumi, фету і інші. Блюдо зовсім просте, потрібно всього 5-10 хвилин!

  • Фета - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сухарі паніровочні - 3 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - За смаком
  • Сіль - За смаком
смажена фета
1. Підготуйте всі інгредієнти. Шматок фети обсушити паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу. Яйце збийте в мисці з дрібкою солі.
смажена фета
2. Шматок фети розріжте на 4 скибочки. Кожен шматочок занурте в яйце, а потім обваляйте в сухарях, повторимо цю операцію двічі. Таким чином, вийде подвійна паніровка.
смажена фета
3. У сковороду налийте олію приблизно на 1 палець висотою. Масло добре нагрійте і обсмажте підготовлені скибочки фети з обох сторін до золотистої скоринки.
смажена фета
4. Гарячу смажену фету подайте зі свіжою зеленню і дольками лимона. Смачного!

Схожі рецепти