Смажена фета «Зульфікар»
(покроковий рецепт з фото)
Зустрітися з рецептом грецької кухні, дуже смачним і простим в приготуванні. Це смажена фета "саганакі" - закуска або гарнір, подається з скибочкою лимона, зеленим салатом і лавашем.
Зульфікар - це сир, обсмажений в паніровці, блюдо оригінальне і цікаве. Саганакі можна приготувати на грилі або запекти на сковороді. Можна приготувати таким чином різні сири: xallumi, фету і інші. Блюдо зовсім просте, потрібно всього 5-10 хвилин!
- Фета - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Сухарі паніровочні - 3 Ст. Ложки
- Масло оливкове - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти. Шматок фети обсушити паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу. Яйце збийте в мисці з дрібкою солі.
2. Шматок фети розріжте на 4 скибочки. Кожен шматочок занурте в яйце, а потім обваляйте в сухарях, повторимо цю операцію двічі. Таким чином, вийде подвійна паніровка.
3. У сковороду налийте олію приблизно на 1 палець висотою. Масло добре нагрійте і обсмажте підготовлені скибочки фети з обох сторін до золотистої скоринки.
4. Гарячу смажену фету подайте зі свіжою зеленню і дольками лимона. Смачного!