Смажена брюссельська капуста
(покроковий рецепт з фото)
Смажена брюссельська капуста - це вдале доповнення або гарнір до будь-якого другого блюда. Можна такий капустою і славно перекусити. Приготуємо смажену брюссельську капусту з лимонною цедрою і маслом.
Брюссельська капуста - корисний хрусткий гарнір до будь-якої страви. Готується за лічені хвилини. Капусту треба промити, порізати на частини (якщо головки - великих і середніх розмірів) і обсмажити в сковороді на оливковій олії. На початку смаження треба додати цедру лимона, посолити і поперчити.
- Брюссельська капуста - 400-500 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Лимон - 1-2 штук
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Брюссельську капусту промийте, обірвемо зів'ялі листочки. Якщо вам вдалося знайти капусту в такому вигляді, як вона росте, наріжте і листочки. Великі головки розрізати навпіл.
2. Лимон промийте, зніміть з нього цедру, а сік треба вичавити (не забудьте позбутися від кісточок! ). Часник очистіть і видавіть через прес або подрібніть ножем.
3. У великій сковороді на середньому вогні нагрівайте масло. Обсмажте спочатку листочки протягом 3-4 хвилин, помішуючи, потім додайте головки. Перемішайте, щоб капуста покрилася оливковою олією.
4. Додайте в сковороду лимонну цедру і пропущений через прес часник. Знову перемішайте.
5. Продовжуйте обсмажувати капусту на середньому вогні, періодично помішуючи, поки вона не стане м'якою. Крайні листочки брюссельської капусти повинні стати злегка коричневими.
6. У капусту додайте лимонний сік, сіль, перець. Перемішайте і зніміть з вогню.
7. Подавайте смажену брюссельську капусту в великому Блюда. Смачного!