Рецепт Смажена брюссельська капуста фото

Смажена брюссельська капуста
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Капуста , Брюссельська капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

Смажена брюссельська капуста - це вдале доповнення або гарнір до будь-якого другого блюда. Можна такий капустою і славно перекусити. Приготуємо смажену брюссельську капусту з лимонною цедрою і маслом.

Опис приготування:

Брюссельська капуста - корисний хрусткий гарнір до будь-якої страви. Готується за лічені хвилини. Капусту треба промити, порізати на частини (якщо головки - великих і середніх розмірів) і обсмажити в сковороді на оливковій олії. На початку смаження треба додати цедру лимона, посолити і поперчити.

  • Брюссельська капуста - 400-500 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Лимон - 1-2 штук
  • Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
смажена брюссельська капуста - фото крок 1
1. Брюссельську капусту промийте, обірвемо зів'ялі листочки. Якщо вам вдалося знайти капусту в такому вигляді, як вона росте, наріжте і листочки. Великі головки розрізати навпіл.
смажена брюссельська капуста - фото крок 2
2. Лимон промийте, зніміть з нього цедру, а сік треба вичавити (не забудьте позбутися від кісточок! ). Часник очистіть і видавіть через прес або подрібніть ножем.
смажена брюссельська капуста - фото крок 3
3. У великій сковороді на середньому вогні нагрівайте масло. Обсмажте спочатку листочки протягом 3-4 хвилин, помішуючи, потім додайте головки. Перемішайте, щоб капуста покрилася оливковою олією.
смажена брюссельська капуста - фото крок 4
4. Додайте в сковороду лимонну цедру і пропущений через прес часник. Знову перемішайте.
смажена брюссельська капуста - фото крок 5
5. Продовжуйте обсмажувати капусту на середньому вогні, періодично помішуючи, поки вона не стане м'якою. Крайні листочки брюссельської капусти повинні стати злегка коричневими.
смажена брюссельська капуста - фото крок 6
6. У капусту додайте лимонний сік, сіль, перець. Перемішайте і зніміть з вогню.
смажена брюссельська капуста - фото крок 7
7. Подавайте смажену брюссельську капусту в великому Блюда. Смачного!

Схожі рецепти