Рецепт Брюссельська капуста «грата» фото

Брюссельська капуста «грата»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Молочні продукти, Капуста, Вершки, Брюссельська капуста
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Поняття "гратен" - це не конкретне блюдо, а цілий ряд рецептів. Їх відмінна риса - апетитна скоринка після запікання. Та же запеканка, тільки більш вишукана. Давайте приготуємо її разом!

Сьогодні я пропоную Вам дізнатися, як приготувати брюссельську капусту "гратен" . В принципі, в хід можуть піти всі овочі, наприклад, кабачки, баклажани, морква, картопля. Вам тільки залишиться додати до них вершкову заливку і сир з сухарями зверху. Таке блюдо може бути головним гарячим або відмінним гарніром до м'яса. Експериментуйте!

  • Брюссельська капуста - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Панірувальні сухарі - 200 грам
  • Вершки жирні - 300 мілілітрів
  • Напівтвердий сир - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
брюссельська капуста
1. Капусту розрізати на половинки і помістіть в форму для запікання. Потім перемішайте з сіллю, маслом кімнатної температури і перцем.
брюссельська капуста
2. Влийте вершки і відправте запікатися капусту на 30 хвилин в духовку при 180 градусах.
брюссельська капуста
3. У цей час зробіть суміш з сухарів і тертого сиру.
брюссельська капуста
4. Через 30 хвилин посипте капусту сирної сумішшю і знову відправте в духовку.
брюссельська капуста
5. Запікайте гратен ще 4 хвилини і подавайте гарячим. Смачного!

Схожі рецепти