Брюссельська капуста «грата» 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Поняття "гратен" - це не конкретне блюдо, а цілий ряд рецептів. Їх відмінна риса - апетитна скоринка після запікання. Та же запеканка, тільки більш вишукана. Давайте приготуємо її разом!
Сьогодні я пропоную Вам дізнатися, як приготувати брюссельську капусту "гратен" . В принципі, в хід можуть піти всі овочі, наприклад, кабачки, баклажани, морква, картопля. Вам тільки залишиться додати до них вершкову заливку і сир з сухарями зверху. Таке блюдо може бути головним гарячим або відмінним гарніром до м'яса. Експериментуйте! 
- Брюссельська капуста - 1 кілограм
 - Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
 - Панірувальні сухарі - 200 грам
 - Вершки жирні - 300 мілілітрів
 - Напівтвердий сир - 50 грам
 - Сіль - За смаком
 - Чорний мелений перець - За смаком
 

1. Капусту розрізати на половинки і помістіть в форму для запікання. Потім перемішайте з сіллю, маслом кімнатної температури і перцем.

2. Влийте вершки і відправте запікатися капусту на 30 хвилин в духовку при 180 градусах.

3. У цей час зробіть суміш з сухарів і тертого сиру.

4. Через 30 хвилин посипте капусту сирної сумішшю і знову відправте в духовку.

5. Запікайте гратен ще 4 хвилини і подавайте гарячим. Смачного!