Рецепт Брюссельська капуста з грибами фото

Брюссельська капуста з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Брюссельська капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, Легка вечеря
Гарячі страви

Брюссельська капуста з грибами - смачне і просте в приготуванні блюдо, яке можна подавати і як гарнір, і як основне вегетаріанське блюдо. Блюдо з розряду "на кожен день" .

Брюссельська капуста з грибами - ця страва, цікаве як м'ясоїдам, так і вегетаріанцям. Останні запросто можуть готувати цю страву як повноцінний обід або вечерю - виходить воно досить ситним. М'ясоїди ж можуть готувати щось подібне в якості гарніру до своїх улюблених м'ясних страв. Готується блюдо дуже просто і зрозуміло, підійде і для знайомства з брюссельською капустою, якщо ви взагалі не знаєте, що приготувати з цього овоча. Так що - озбройтесь рецептом і дерзайте

  • Брюссельська капуста - 700 грам (свіжа або заморожена)
  • Печериці - 400 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Бульйон - 2 склянки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - - За смаком
брюссельська капуста з грибами - фото крок 1
Підготувати інгредієнти. Якщо використовуєте заморожену капусту, розморожувати її не потрібно.
брюссельська капуста з грибами - фото крок 2
У сковороді розігріти масло, кинути в нього нарізаний четвертькольцами цибулю. Смажити на помірному вогні до м'якості, постійно помішуючи.
брюссельська капуста з грибами - фото крок 3
Гриби помити, нарізати і додати до цибулі. Перемішати і смажити гриби разом з цибулею.
брюссельська капуста з грибами - фото крок 4
Тим часом в каструлі довести до кипіння 0.5л води, киплячу воду посолити і поперчити, капнути лимонного соку.
брюссельська капуста з грибами - фото крок 5
Брюссельську капусту очистити від жорстких верхніх листів, розрізати навпіл і кинути в киплячу воду. Варити 10 хвилин, після чого відкинути на друшляк.
брюссельська капуста з грибами - фото крок 6
Гриби з цибулею посолити, поперчити і смажити, поки не випарується вся рідина з грибів.
брюссельська капуста з грибами - фото крок 7
Додати дрібно нарізаний часник, перемішати і готувати на помірному вогні ще 5-6 хвилин, помішуючи.
брюссельська капуста з грибами - фото крок 8
Потім додати в сковороду борошно.
брюссельська капуста з грибами - фото крок 9
Відразу слідом за борошном додати в сковороду бульйон (або вода) і уварювати соус до бажаної консистенції.
брюссельська капуста з грибами - фото крок 10
Додати брюссельську капусту, перемішати, накрити кришкою і готувати на помірному вогні ще 5-6 хвилин до повної готовності блюда.
брюссельська капуста з грибами - фото крок 11
Подавати в гарячому вигляді як гарнір або самостійне блюдо.

Схожі рецепти