Смачний холодець зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 15 г. 0 хв.
Рецептів холодцю існує безліч. І сьогодні я хочу розповісти вам про один з них, який готую для своєї сім'ї. Він дуже полюбився всім домашнім.
Опис приготування:
Як приготувати смачний холодець зі свинини? Хіба може бути рецепт, де він вийде несмачним? На жаль, що. Приготування цієї страви вважається досить складним і довгим процесом. Але в рецепті ми все розберемо по поличках, і приготуємо все як треба.
- Свиняча голяшка - 500 грам
- Курячі стегенця - 500 грам
- Велика морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків
- Лавровий лист - 2 штуки
- Горошини чорного перцю - 5 штук
- Вода - 2, 5 L
Для початку необхідно підготувати м'ясо. Ретельно його промити. Залити холодною водою і дати постояти два години, після повторити цю процедуру ще раз. Це потрібно, щоб під час приготування не було темної пінки, тоді холодець буде більш прозорим.
Почистити і промити овочі. Морква нашаткувати великими шматками, а цибуля надрізати. М'ясо і овочі покласти в каструлю, туди ж додати спеції: лавровий лист, чорний горошок і залити водою доверху, накривши кришкою. Все це довести до кипіння на маленькому вогні, прибираючи пінку.
Варити необхідно на маленькому вогні протягом 6 годин. Готовність визначається легким відділенням м'яса від кістки. Але необхідно перевірити і сам бульйон. Зачерпнём столовою ложкою бульйон - і залишимо ложку з бульйоном в холодильнику на 10-15 хвилин. Якщо в ложці желеобразная маса - все готово. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.
Виймаємо все з бульйону (м'ясо, овочі, кістки). М'ясо відокремлюємо від кісток і шкіри. Беремо бульйон і видавлюємо в нього весь часник, даємо постояти 10 хвилин. Після посолити і почекати 5 хвилин. Отриманий бульйон процідити через марлю.
Беремо форми для холодцю. У них викладаємо м'ясо, яке відділяли від кісток і шкіри, і заливаємо відфільтрованим бульйоном. Ставимо в холодильник, даємо застигнути. Приблизно це займе близько 6 годин. Через цей час холодець зі свинини буде готовий. При подачі можна прикрасити кропом і подавати з хроном.