Смачний холодець зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів холодцю існує безліч. І сьогодні я хочу розповісти вам про один з них, який готую для своєї сім'ї. Він дуже полюбився всім домашнім.
Як приготувати смачний холодець зі свинини? Хіба може бути рецепт, де він вийде несмачним? На жаль, що. Приготування цієї страви вважається досить складним і довгим процесом. Але в рецепті ми все розберемо по поличках, і приготуємо все як треба.
- Свиняча голяшка - 500 грам
- Курячі стегенця - 500 грам
- Велика морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків
- Лавровий лист - 2 штуки
- Горошини чорного перцю - 5 штук
- Вода - 2, 5 L
Для початку необхідно підготувати м'ясо. Ретельно його промити. Залити холодною водою і дати постояти два години, після повторити цю процедуру ще раз. Це потрібно, щоб під час приготування не було темної пінки, тоді холодець буде більш прозорим.
Почистити і промити овочі. Морква нашаткувати великими шматками, а цибуля надрізати. М'ясо і овочі покласти в каструлю, туди ж додати спеції: лавровий лист, чорний горошок і залити водою доверху, накривши кришкою. Все це довести до кипіння на маленькому вогні, прибираючи пінку.
Варити необхідно на маленькому вогні протягом 6 годин. Готовність визначається легким відділенням м'яса від кістки. Але необхідно перевірити і сам бульйон. Зачерпнём столовою ложкою бульйон - і залишимо ложку з бульйоном в холодильнику на 10-15 хвилин. Якщо в ложці желеобразная маса - все готово. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.
Виймаємо все з бульйону (м'ясо, овочі, кістки). М'ясо відокремлюємо від кісток і шкіри. Беремо бульйон і видавлюємо в нього весь часник, даємо постояти 10 хвилин. Після посолити і почекати 5 хвилин. Отриманий бульйон процідити через марлю.
Беремо форми для холодцю. У них викладаємо м'ясо, яке відділяли від кісток і шкіри, і заливаємо відфільтрованим бульйоном. Ставимо в холодильник, даємо застигнути. Приблизно це займе близько 6 годин. Через цей час холодець зі свинини буде готовий. При подачі можна прикрасити кропом і подавати з хроном.