Рецепт Дуже смачний холодець фото

Дуже смачний холодець
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
М'ясо, Овочі, Зелень, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл
Холодець

Холодець вміють готувати все господині, але кожна може вдосконалити свої навички - досить подивитися, як приготувати дуже смачний холодець на мою сімейним рецептом. Виходить неймовірно!

Приготування смачного холодцю - це ціла наука. В першу чергу, раджу вам злегка підпалити овочі на сухій сковороді, так їх смак стане зовсім іншим і лише поліпшить якість холодцю. Якщо ви хочете, щоб страва вийшла максимально прозорим, заливайте м'ясо холодною водою, лише потім доводьте все до кипіння. Щоб холодець швидше застиг, раджу вам додати до бульйону скакунец - яловичий суглоб.

  • Голяшка яловича - 1 штука
  • Скакунец - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець духмяний - За смаком
  • Перець гострий - За смаком
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Лавровий лист - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Кріп - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Розмарин - За смаком
дуже смачний холодець - фото крок 1
1. Викладіть в каструлю м'ясо, скакунец, підпалені на сухій сковороді моркву і неочищений цибулю. Залийте каструлю холодною водою, поставте на великий вогонь і доведіть до кипіння.
дуже смачний холодець - фото крок 2
2. Коли холодець закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і зніміть піну. Посоліть і варіть зі злегка піднятою кришкою. Варіть холодець 4 годину, але стежте, щоб рідина мінімально википіла.
дуже смачний холодець - фото крок 3
3. Потім додайте запашний перець, гострий перець, роздавлений часник, лавровий лист і всю зелень. Варіть холодець ще протягом 1, 5-2 годину.
дуже смачний холодець - фото крок 4
4. Перевірте, чи потрібно давати желатин в бульйон: поставте трохи бульйону в холодильник і подивіться, застигне він за 30 хвилин. Якщо ні, додайте набряклий і розігрітий желатин. М'ясо розділіть на волокна, розкладіть в порційні формочки і залийте бульйоном.
дуже смачний холодець - фото крок 5
5. Дайте бульйону охолонути при кімнатній температурі, потім відправте в холодильник на ніч. Смачного!

Схожі рецепти