Рецепт Форшмак з оселедця (дуже смачний) фото

Форшмак з оселедця (дуже смачний)
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець
Дієтичне харчування
На обід , На святковий стіл , Фуршет
Форшмак
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати форшмак з оселедця (дуже смачний) за перевіреним сімейним рецептом. Тут два варіанти подачі страви: в якості салату і смачною холодної закуски.

Опис приготування:

Найскладнішим в приготуванні цієї страви є очищення оселедця, тому тут покажу вам спрощений і швидкий варіант легкого очищення оселедця. Крім того, ви дізнаєтеся, як подати форшмак в якості салату і холодного страви, а також варіанти заправки. Раджу вам брати малосольного оселедця, але якщо ви все ж взяли солону, вимочіть її в холодній воді протягом 30 хвилин, щоб пішла зайва сіль, так блюдо буде смачніше.

  • Оселедець - 2 штуки
  • Яблука кислі - 2 штуки
  • Яйця - 3 штуки
  • Картопля - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Вершкове масло - За смаком
  • Майонез - За смаком
форшмак з оселедця (дуже смачний) - фото крок 1
1. Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі до легкого золотистого кольору. Повністю остудіть. Посоліть і поперчіть його. Очистіть оселедець: зробіть розріз по спині і зніміть плівку.
форшмак з оселедця (дуже смачний) - фото крок 2
2. Відріжте голову і хвіст. Зробіть розріз знизу риби і очистіть її від нутрощів. Відріжте 1 см оселедця знизу по всій довжині. Потім двома пальцями пройдіться по хребту зверху і знизу, як би відокремлюючи його від тушки, вдавлюючи його вниз.
форшмак з оселедця (дуже смачний) - фото крок 3
3. Очистіть тушки від решти кісточок. Яйця відварити, яблука очистіть від шкірки і розрізати. Приберіть серцевину. Відваріть картоплю в підсоленій воді і остудіть. Видавіть сік з лимона.
форшмак з оселедця (дуже смачний) - фото крок 4
4. Картопля натріть на крупній тертці, потім натріть 1, 5 яйця і 1 яблуко. Додайте половину лимонного соку і розмішайте. Одну тушку риби наріжте кубиками, додайте до маси.
форшмак з оселедця (дуже смачний) - фото крок 5
5. Додати сіль, поперчіть, додайте зелень. Подавайте за допомогою кулінарного кільця. Для другого варіанту подачі пропустіть через м'ясорубку з середньою гратами яйця, яблука і оселедець.
форшмак з оселедця (дуже смачний) - фото крок 6
6. Додати сіль, додайте обсмажену цибулю і перемішайте. Хліб обсмажте з двох сторін і змастіть форшмаком. Смачного!

Схожі рецепти