Форшмак з оселедця (дуже смачний)
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати форшмак з оселедця (дуже смачний) за перевіреним сімейним рецептом. Тут два варіанти подачі страви: в якості салату і смачною холодної закуски.
Найскладнішим в приготуванні цієї страви є очищення оселедця, тому тут покажу вам спрощений і швидкий варіант легкого очищення оселедця. Крім того, ви дізнаєтеся, як подати форшмак в якості салату і холодного страви, а також варіанти заправки. Раджу вам брати малосольного оселедця, але якщо ви все ж взяли солону, вимочіть її в холодній воді протягом 30 хвилин, щоб пішла зайва сіль, так блюдо буде смачніше.
- Оселедець - 2 штуки
- Яблука кислі - 2 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Картопля - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Вершкове масло - За смаком
- Майонез - За смаком
1. Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі до легкого золотистого кольору. Повністю остудіть. Посоліть і поперчіть його. Очистіть оселедець: зробіть розріз по спині і зніміть плівку.
2. Відріжте голову і хвіст. Зробіть розріз знизу риби і очистіть її від нутрощів. Відріжте 1 см оселедця знизу по всій довжині. Потім двома пальцями пройдіться по хребту зверху і знизу, як би відокремлюючи його від тушки, вдавлюючи його вниз.
3. Очистіть тушки від решти кісточок. Яйця відварити, яблука очистіть від шкірки і розрізати. Приберіть серцевину. Відваріть картоплю в підсоленій воді і остудіть. Видавіть сік з лимона.
4. Картопля натріть на крупній тертці, потім натріть 1, 5 яйця і 1 яблуко. Додайте половину лимонного соку і розмішайте. Одну тушку риби наріжте кубиками, додайте до маси.
5. Додати сіль, поперчіть, додайте зелень. Подавайте за допомогою кулінарного кільця. Для другого варіанту подачі пропустіть через м'ясорубку з середньою гратами яйця, яблука і оселедець.
6. Додати сіль, додайте обсмажену цибулю і перемішайте. Хліб обсмажте з двох сторін і змастіть форшмаком. Смачного!