Форшмак з оселедця «святковий»
(покроковий рецепт з фото)
Форшмак з оселедця "святковий" стане не просто смачним блюдом, але справжньою окрасою вашого столу! Приготувати форшмак зовсім не складно, але виходить страва дуже апетитним і святковим.
Тут ви дізнаєтеся, як приготувати форшмак з оселедця "святковий", дуже смачну і апетитну на вигляд закуску. Форшмак виходить дуже ніжним завдяки вершковому маслу і ароматним завдяки оселедця і маринована цибулі. Також пропоную вам цікавий варіант подачі форшмака: прикрасьте його часточками лимона, відвареного яйця, кропом і нарізаною цибулею. Така закуска стане справжньою окрасою столу, недарма блюдо називається форшмак "святковий" .
- Оселедець солоний - 350 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Цибуля - 40-50 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вода - 50 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет натуральний 6% - 1 Ст. Ложка
1. Половину цибулини наріжте дрібними кубиками, додайте оцет, цукор і теплу воду. Змішайте і залиште на 20 хвилин для маринування.
2. Оселедець очистіть від шкіри, відріжте голову і хвіст і відкладіть в сторону. Видаліть нутрощі і кістки. Половину оселедця наріжте дрібними кубиками.
3. У ємність для блендера складіть нарізані відварені яйця, нарізану другу половину оселедця, віджатий від маринаду цибулю і подрібніть до однорідності.
4. Змішайте з нарізаною оселедцем, додайте вершкове масло кімнатної температури і перемішайте.
5. Викладіть на блюдо оселедцеву масу у формі риби, прикріпіть хвіст і голову оселедця, очищену від зябер і залишків тулуба. Прикрасьте блюдо лимоном і зеленню. Смачного!