Форшмак з оселедця
(покроковий рецепт з фото)
Форшмаком можна назвати ніжний паштет, який в поєднанні з хлібом є відмінною закускою. Хочу розповісти, як приготувати форшмак з оселедця з вершковим маслом і сиром. Це дуже смачно!
Форшмак також можна використовувати як начинку для відвареної картоплі. Його смачно їсти з кільцями ріпчастої цибулі, намазаним на підігріті грінки. Такі грінки можна натерти часточкою часнику, а наверх викласти форшмак. Закуска вийде більш гострою.
- Філе оселедця - 250 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Сир м'який - 150 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Філе оселедця перевіряємо на наявність кісточок, при виявленні видаляємо їх. Укладаємо рибу в тарілку, заливаємо молоком. Даємо постояти близько 30 хвилин.
Охолоджений сир м'яких сортів натираємо на тертці. Вершкове масло дістаємо з холодильника, ріжемо дрібними кубиками, гріємо до кімнатної температури. Коли воно станемо м'яким, додаємо до сиру разом з гірчицею і перемішуємо.
Оселедець потрібно дістати з молока, пропустіть її через м'ясорубку кілька разів. Потім змішайте з сиром і вершковим маслом до однорідної маси. Можна додати сіль і перець. Якщо любите зелень, сюди добре підійде подрібнений свіжий кріп.
Готову страву перед подачею можна охолодити. Подавати форшмак можна в красивому блюді разом з кошиком хліба, а можна намазати його на чорний хліб і подавати як порційну закуску.