Рецепт Форшмак з оселедця класичний фото

Форшмак з оселедця класичний
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Риба та морепродукти , Яйця , Оселедець
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку , На святковий стіл , День народження , Новий рік , Різдво
Форшмак
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 20 хв.

Форшмак - холодна закуска, приготована з оселедця, відварених яєць, зеленого кислого яблука, біла естафета, ріпчастої цибулі і вершкового масла. Дослівно означає «передчуття», тобто перед їжею.

Опис приготування:

Відмінна холодна закуска форшмак готується дуже просто, швидко і коштує недорого. Досить пропустити через м'ясорубку філе оселедця, білу булку або батон, зелене яблуко, яйця. Додати м'яке вершкове масло, все ретельно перемішати і страва готова. З відварною гарячою картоплею і шматочком свіжого хліба немає нічого смачнішого.

  • Філе солоного оселедця - 350 грам
  • Куряче яйце - 3-4 штук
  • Яблуко зелене - 80 грам
  • Цибуля ріпчаста - 50 грам
  • Батон білий - 60 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
форшмак з оселедця класичний - фото крок 1
Для приготування форшмака потрібно: філе оселедця, яблуко зелене, цибуля ріпчаста, яйця, білий батон, вершкове масло.
форшмак з оселедця класичний - фото крок 2
Яйця зварити круто, охолодити і очистити.
форшмак з оселедця класичний - фото крок 3
Зелене, кисле яблуко очистити, помити і довільно нарізати.
форшмак з оселедця класичний - фото крок 4
Білий батон або булку замочити в холодній воді і через п'ять хвилин віджати.
форшмак з оселедця класичний - фото крок 5
Цибуля ріпчаста очистити, помити і нарізати.
форшмак з оселедця класичний - фото крок 6
Всі інгредієнти для форшмака можна збити блендером, подрібнити в комбайні або м'ясорубці. Консистенція і смак закуски виходять різними. Я віддаю перевагу м'ясорубку. Отже, пропустити через м'ясорубку філе солоного оселедця і варені яйця.
форшмак з оселедця класичний - фото крок 7
Додати цибулю і батон, які також перемолоти в м'ясорубці.
форшмак з оселедця класичний - фото крок 8
Яблуко також пропустити через м'ясорубку і додати в форшмак. Останнім додати м'яке вершкове масло.
форшмак з оселедця класичний - фото крок 9
Ретельно перемішати всі інгредієнти форшмака.

Схожі рецепти