Форшмак з оселедця класичний
(покроковий рецепт з фото)
Форшмак - холодна закуска, приготована з оселедця, відварених яєць, зеленого кислого яблука, біла естафета, ріпчастої цибулі і вершкового масла. Дослівно означає «передчуття», тобто перед їжею.
Відмінна холодна закуска форшмак готується дуже просто, швидко і коштує недорого. Досить пропустити через м'ясорубку філе оселедця, білу булку або батон, зелене яблуко, яйця. Додати м'яке вершкове масло, все ретельно перемішати і страва готова. З відварною гарячою картоплею і шматочком свіжого хліба немає нічого смачнішого.
- Філе солоного оселедця - 350 грам
- Куряче яйце - 3-4 штук
- Яблуко зелене - 80 грам
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Батон білий - 60 грам
- Вершкове масло - 70 грам
Для приготування форшмака потрібно: філе оселедця, яблуко зелене, цибуля ріпчаста, яйця, білий батон, вершкове масло.
Яйця зварити круто, охолодити і очистити.
Зелене, кисле яблуко очистити, помити і довільно нарізати.
Білий батон або булку замочити в холодній воді і через п'ять хвилин віджати.
Цибуля ріпчаста очистити, помити і нарізати.
Всі інгредієнти для форшмака можна збити блендером, подрібнити в комбайні або м'ясорубці. Консистенція і смак закуски виходять різними. Я віддаю перевагу м'ясорубку. Отже, пропустити через м'ясорубку філе солоного оселедця і варені яйця.
Додати цибулю і батон, які також перемолоти в м'ясорубці.
Яблуко також пропустити через м'ясорубку і додати в форшмак. Останнім додати м'яке вершкове масло.
Ретельно перемішати всі інгредієнти форшмака.