Рецепт Чорничний пиріг (дуже смачний) фото

Чорничний пиріг (дуже смачний)
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Пісочне тісто, Чорниця
Дієтичне харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Сьогодні розповім ще один рецепт, як приготувати чорничний пиріг дуже смачний, який ви можете додати в свою кулінарну скарбничку. Пиріг виглядає дуже апетитно, його хочеться з'їсти весь відразу.

У сезон чорниці буде великим упущенням НЕ приготувати з неї якусь випічку. Варіантів у мене багато: желе, чізкейк, листкові торти, пироги, торти, морозиво та інше. Міркувати на цю тему можна ще довго. Кому-то полювання возитися на кухні, але мені сьогодні лінь, тому такий рецепт мене рятує.

  • Борошно - 300 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 7 Ст. Ложок(4 столові ложки для тесту, 3 столові ложки для заливки)
  • Яйця - 3 штуки(1 штука для тесту, 2 штуки для заливки)
  • Крем - 420 грам(20 грам для тіста, 400 грам для заливки)
  • Ваніль - За смаком
  • Крохмаль - 2, 5 Ст. Ложки
  • Чорниця - 300 грам
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 1
1. Для тіста: в комбайн просіюємо борошно, розпушувач, цукровий пісок і додаємо охолоджене вершкове масло, перетираем в крошку.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 2
2. У крихту кладемо куряче яйце, сметану, вимішуємо тісто, але не дуже довго, інакше масло може розтанути.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 3
3. Стіл посипаємо борошном, викладаємо тісто, обминали його і руками розгортаємо в пласт.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 4
4. Викладаємо тісто у форму для випікання, формуємо бортики. Відправляємо тісто в холодильник на 15-20 хвилин.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 5
5. Тим часом займемося начинкою: в миску вливаємо сметану, додаємо яйця, цукровий пісок, ваніль, крохмаль (2 столові ложки). Гарненько перемішуємо масу віночком.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 6
6. Чорницю моєму і витираємо серветками, потім додаємо крохмаль, що залишився і перемішуємо, завдяки йому сік з ягід не буде так виділятися.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 7
7. З холодильника дістаємо форму і наколює виделкою тісто. Відправляємо форму в розігрітий до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 8
8. Дістаємо форму, викладаємо ягоди чорниці. Заливаємо раніше приготовлену суміш, розподіляємо її. Відправляємо в духовку.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 9
9. Випікаємо пиріг при 180 градусах 40-50 хвилин. Готовий пиріг остудити гарненько, а потім вже насолоджуємося його неповторним смаком.

Схожі рецепти