Рецепт Чорничний пиріг (дуже смачний) фото

Чорничний пиріг (дуже смачний)
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Пісочне тісто , Чорниця
Дієтичне харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні розповім ще один рецепт, як приготувати чорничний пиріг дуже смачний, який ви можете додати в свою кулінарну скарбничку. Пиріг виглядає дуже апетитно, його хочеться з'їсти весь відразу.

Опис приготування:

У сезон чорниці буде великим упущенням НЕ приготувати з неї якусь випічку. Варіантів у мене багато: желе, чізкейк, листкові торти, пироги, торти, морозиво та інше. Міркувати на цю тему можна ще довго. Кому-то полювання возитися на кухні, але мені сьогодні лінь, тому такий рецепт мене рятує.

  • Борошно - 300 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 7 Ст. Ложок(4 столові ложки для тесту, 3 столові ложки для заливки)
  • Яйця - 3 штуки(1 штука для тесту, 2 штуки для заливки)
  • Крем - 420 грам(20 грам для тіста, 400 грам для заливки)
  • Ваніль - За смаком
  • Крохмаль - 2, 5 Ст. Ложки
  • Чорниця - 300 грам
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 1
1. Для тіста: в комбайн просіюємо борошно, розпушувач, цукровий пісок і додаємо охолоджене вершкове масло, перетираем в крошку.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 2
2. У крихту кладемо куряче яйце, сметану, вимішуємо тісто, але не дуже довго, інакше масло може розтанути.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 3
3. Стіл посипаємо борошном, викладаємо тісто, обминали його і руками розгортаємо в пласт.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 4
4. Викладаємо тісто у форму для випікання, формуємо бортики. Відправляємо тісто в холодильник на 15-20 хвилин.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 5
5. Тим часом займемося начинкою: в миску вливаємо сметану, додаємо яйця, цукровий пісок, ваніль, крохмаль (2 столові ложки). Гарненько перемішуємо масу віночком.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 6
6. Чорницю моєму і витираємо серветками, потім додаємо крохмаль, що залишився і перемішуємо, завдяки йому сік з ягід не буде так виділятися.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 7
7. З холодильника дістаємо форму і наколює виделкою тісто. Відправляємо форму в розігрітий до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 8
8. Дістаємо форму, викладаємо ягоди чорниці. Заливаємо раніше приготовлену суміш, розподіляємо її. Відправляємо в духовку.
чорничний пиріг (дуже смачний) - фото крок 9
9. Випікаємо пиріг при 180 градусах 40-50 хвилин. Готовий пиріг остудити гарненько, а потім вже насолоджуємося його неповторним смаком.

Схожі рецепти