Чорничний пиріг (дуже смачний)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім ще один рецепт, як приготувати чорничний пиріг дуже смачний, який ви можете додати в свою кулінарну скарбничку. Пиріг виглядає дуже апетитно, його хочеться з'їсти весь відразу.
У сезон чорниці буде великим упущенням НЕ приготувати з неї якусь випічку. Варіантів у мене багато: желе, чізкейк, листкові торти, пироги, торти, морозиво та інше. Міркувати на цю тему можна ще довго. Кому-то полювання возитися на кухні, але мені сьогодні лінь, тому такий рецепт мене рятує.
- Борошно - 300 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 7 Ст. Ложок(4 столові ложки для тесту, 3 столові ложки для заливки)
- Яйця - 3 штуки(1 штука для тесту, 2 штуки для заливки)
- Крем - 420 грам(20 грам для тіста, 400 грам для заливки)
- Ваніль - За смаком
- Крохмаль - 2, 5 Ст. Ложки
- Чорниця - 300 грам
1. Для тіста: в комбайн просіюємо борошно, розпушувач, цукровий пісок і додаємо охолоджене вершкове масло, перетираем в крошку.
2. У крихту кладемо куряче яйце, сметану, вимішуємо тісто, але не дуже довго, інакше масло може розтанути.
3. Стіл посипаємо борошном, викладаємо тісто, обминали його і руками розгортаємо в пласт.
4. Викладаємо тісто у форму для випікання, формуємо бортики. Відправляємо тісто в холодильник на 15-20 хвилин.
5. Тим часом займемося начинкою: в миску вливаємо сметану, додаємо яйця, цукровий пісок, ваніль, крохмаль (2 столові ложки). Гарненько перемішуємо масу віночком.
6. Чорницю моєму і витираємо серветками, потім додаємо крохмаль, що залишився і перемішуємо, завдяки йому сік з ягід не буде так виділятися.
7. З холодильника дістаємо форму і наколює виделкою тісто. Відправляємо форму в розігрітий до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин.
8. Дістаємо форму, викладаємо ягоди чорниці. Заливаємо раніше приготовлену суміш, розподіляємо її. Відправляємо в духовку.
9. Випікаємо пиріг при 180 градусах 40-50 хвилин. Готовий пиріг остудити гарненько, а потім вже насолоджуємося його неповторним смаком.