Рецепт Смачний чорничний пиріг з корицею фото

Смачний чорничний пиріг з корицею
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Борошно, Ягоди, Чорниця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Пироги

Рецепт приготування пирога з ягодами чорниці і меленою корицею.

Цей чорничний пиріг має свою історію, яка полягає в тому, в 1954 році 15-річна дівчина зайняла з цим пирогом друге місце на конкурсі Pillsbury Bake-Off. Цей рецепт був доданий в конкурсну кулінарну книгу з кількома змінами: рослинний жир був замінений вершковим маслом, кількість чорниці було збільшено вдвічі, а звичайний цукор був замінений коричневим.

  • Розпушувача - 1 Ст. Ложка
  • Солі - 1 Чайна ложка
  • Палички розм'якшеного несолоного вершкового масла - 2 штуки
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукру - 1/4 склянки
  • Меленої кориці - 1/2 чайних ложки
смачний чорничний пиріг з корицею - фото крок 1
1. Змастити маслом деко і злегка посипати борошном. Встановити деко на середню стійку і нагріти духовку до 175 градусів. Змішати 2 чашки борошна, розпушувач і сіль в середній мисці. Використовуючи електричний міксер, збити вершкове масло і цукор на високій швидкості, близько 2 хвилин. Додати яйця, по одному за раз, збиваючи після кожного додавання.
смачний чорничний пиріг з корицею - фото крок 2
2. Знизити швидкість до середньої і додати одну третину борошняної суміші і половину молока. Збити з половиною борошняної суміші, потім з молоком і, нарешті, залишилася борошняної сумішшю. Додати чорницю з 1 чайною ложкою борошна. Акуратно перемішати з допомогою гумового шпателя. Викласти тісто в підготовлену форму.
смачний чорничний пиріг з корицею - фото крок 3
3. Викласти чорницю поверх тесту. Змішати цукор і корицю разом в невеликій мисці і посипати тісто. Випікати пиріг від 45 до 50 хвилин. Дати охолонути на деку 20 хвилин, потім викласти пиріг на блюдо сервіровки (начинкою вгору). Подавати пиріг теплим або кімнатної температури. Пиріг може зберігатися в герметичній тарі при кімнатній температурі до 3 днів.

Схожі рецепти