Чорничний пиріг до чаю
(покроковий рецепт з фото)
Ягоди чорниці - зірка цього пирога. Використовуйте свіжі або заморожені. Дізнайтеся, як приготувати чорничний пиріг до чаю в домашніх умовах. Пиріг дуже ніжний, кожен його шматочок просто тане в роті.
Пироги з ягодами - це безпрограшні десерти. Можна використовувати будь-які сезонні або заморожені. Особливо вдалим цей пиріг буде саме з чорницею, а також з малиною або вишнею. Такий десерт можна зробити на сніданок до ранкової чашки кави, а також на полуденок з чашкою ароматного чаю.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор білий - 0, 5 склянки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Яйця - 1 штука
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Ванільний екстракт - 0, 5 Ст. Ложки
- Чорниця - 2 склянки
- Цукор коричневий - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 0, 5 Ст. Ложки
1. Змішайте 1 ¾ склянки борошна, білий цукор, розпушувач, соду і сіль.
2. В окремій мисці збийте яйця з молоком, рослинним маслом і ваніллю.
3. З'єднайте вміст двох мисок і добре перемішайте.
4. У форму для запікання викладіть ягоди чорниці (не розморожувати їх), розподіліть в один шар.
5. Вилийте приготоване тісто поверх ягід. Змішайте борошно, що залишилося, коричневий цукор, розтоплене вершкове масло, корицю. Розподіліть отримане тісто наступним шаром.
6. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після запікання залиште пиріг на півгодини в формі для охолодження, потім подавайте його.