Чорничний пиріг дієтичний
(покроковий рецепт з фото)
Хрустке тісто з ароматною кисло-солодкою начинкою - це чорничний пиріг дієтичний. Прості інгредієнти входять в рецепт цього пирога. Замість чорниці можна використовувати будь-яку ягоду.
Відмінний варіант домашньої випічки. Приготувати чорничний пиріг дієтичний можна на швидку руку. Тісто складається з мінімальної кількості продуктів. Для начинки можна брати будь-які ягоди і навіть робити асорті, проварюючи їх за таким же принципом з цукром і крохмалем.
- Крохмаль - 1 Ст. Ложок
- Чорниця - 300 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штук
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Борошно - 250 грам
- Масло рослинне - 250 грам
- Розпушувач - 5 грам
1. Насамперед я беруся за начинку, щоб вона встигла охолонути, поки приготується тісто. Засипаємо чорницю цукром і ставимо на вогонь, після чого млоїмо на слабкому вогні, поки не розчиниться цукор.
2. Засипаємо крохмаль і проварюємо, постійно помішуючи.
3. Тісто готується дуже просто: відразу змішуються всі сухі інгредієнти, після чого додається яйце і рослинне масло.
4. Після цього тісто потрібно звернути в плівку і прибрати в холод. Я зазвичай прибираю його в морозильну камеру на 10 хвилин.
5. Я поділяю тісто на дві частини, одна з яких буде більше. Розкачуємо більшу частину і викладаємо у форму для запікання. Зверху викладаємо отриману чорничну начинку, а верх прикрашаємо за бажанням (з другої частини тесту).
6. Відправляємо чорничний пиріг дієтичний в розігріту духовку і запікаємо близько 25 хвилин. Температура духовки повинна бути в середньому 180 градусів.