Дуже смачний шоколадний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, зробити смачний десерт під силу тільки досвідченим кондитерам? Поспішаю вас переконати, ділюся рецептом, як приготувати дуже смачний шоколадний пиріг, який ось уже стільки років готую сама.
На приготування цього пирога ви не витратите багато часу, але сам процес випікання досить довгий, який з лишком компенсується його смаковими якостями. Спочатку рецепт був орієнтований на духовку, але з появою мультиварки я переробила його, так що тепер всю «брудну» роботу за мене робить саме вона.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 125 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1. Молоко розділіть на 2 рівні частини. Візьміть дві ємності, в кожну влийте по 100 мілілітрів.
2. Цукор (так само, як і молоко) розділи 2 частини, додайте в рівних кількостях в дві ємності.
3. Какао розподіліть по двом мисках (при бажанні можете взяти трохи більше).
4. В одну миску вбийте два курячих яйця і додайте сіль, перемішайте. А іншу відставте в сторону.
5. Додайте борошно і розпушувач для тіста, перемішайте масу на невеликій швидкості, щоб борошно не розлетілася по всій кухні.
6. Влийте рослинне масло (без запаху), перемішайте тісто, щоб не залишилися грудочки.
7. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, вилийте в неї тісто. Випікайте в режимі «Випічка», час - 50 хвилин.
8. Вміст другої миски (з молоком, цукром і какао) ретельно розмішайте. Відкрийте кришку мультиварки після закінчення випічки, влийте вміст, закрийте кришку і залиште мінімум на 40 хвилин, а краще - на цілу ніч.
9. Діставайте пиріг тільки після повного його охолодження в чаші мультиварки. Подавайте з цукровою пудрою.