Яблучний пиріг зі сметаною заливкою (дуже смачний)
(покроковий рецепт з фото)
Яблучних пирогів не буває багато, але є такий особливий, такий смачний, майже торт. У цьому пирозі з'єдналися хрустка пісочна основа з найніжнішим сметанним кремом і яблучної кислинкою. Пригощайтеся!
Ось один з вдалих варіантів, як приготувати яблучний пиріг зі сметаною заливкою, він виходить дуже смачним. Такий пиріг - частий гість на нашому столі в розпал яблучного сезону.
Кількість тесту розраховане на форму діаметром 26 см. Тісто необхідно розкачати досить тонко, щоб воно пропеклося під сметанною заливкою і стало хрустким. Якщо ваша форма менше, просто обріжте зайве тісто і спечіть з його обрізків печиво.
Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 250 грам(+ 2 ст.Л. В заливку)
- Мало вершкове - 150 грам
- Крем 20% - 400 грам(100г. - в тісто; 300г. - в заливку)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 4 штуки (великі)
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 150 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Борошно і розпушувач просійте, додайте сметану, розм'якшене масло, замісіть тісто. Скачайте його в кулю і загорніть в харчову плівку, поставте в холодильник.
Для сметанною заливки змішайте сметану, цукор, ванільний цукор, яйце і 2 ст.Л. Борошна
Тісто розкачати в тонкий пласт, викладіть у форму (діаметр моєї форми - 26см.), формуючи бортики. Наколи в декількох місцях виделкою.
Яблука наріжте тонкими скибочками, посипте корицею, перемішайте.
Викладіть яблука на тісто.
Зверху вилийте сметанним заливку.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 1 час.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 1 час.
Остудіть і подавайте пиріг до столу. Поки пиріг гарячий, заливка може не застигнути до кінця і можливо потече.
Смачного!