Чорничний пиріг зі сметаною заливкою
(покроковий рецепт з фото)
Корисний і смачний - ось ті властивості, якими можна описати цей пиріг. Дивимося і записуємо рецепт чорничного пирога зі сметаною заливкою.
Для приготування чорничного пирога зі сметаною заливанням можна взяти готове листкове тісто бездріжджове, а можна і приготувати самому легке тісто (мука, яйце, цукор, вода, трохи розпушувача). У тісто рекомендую додати ваніліну - аромат буде відмінний. Сметану беріть не рідку, але і не жирну. Чорниця сама по собі солодка ягода, кількість цукру залежить від ваших уподобань.
- Тісто - 250 грам
- Крем - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 штука
- Чорниця - 1, 5-2 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
Приготуйте інгредієнти.
Тісто розкачати, викладіть у форму і проткніть виделкою (щоб не здулося). Випікаємо в розігрітій духовці хвилин 15.
Частина ягід можете перемішати з цукром, викласти в киш. Потім інші цільні ягоди.
Збити сметану з яйцями, ванільним цукром і крохмалем.
Заливаємо ягоду сумішшю.
Випікаємо при 180 хвилин 25-30.
Чорничний пиріг зі сметаною заливкою готовий. Смачного!