Банановий пиріг зі сметаною заливкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ніжний пиріг з банановим смаком, karamelyyu… Він просто тане в роті, ви обов'язково полюбите цей рецепт! Отже, дивіться, як приготувати банановий пиріг зі сметаною заливкою!
Опис приготування:
Якщо замінити білий цукор на коричневий, то пиріг буде мати красивий янтарний колір. Прекрасне поєднання несолодкого сметанного тіста і бананів в карамелі, обов'язково спробуйте! хай щастить!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 150 грам(100 г в тісто, 50 г для карамелі)
- Цукор - 100 грам(2 ст. L. В тісто, інше - для карамелі)
- Яйце - 1 штука
- Крем - 125 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Банан - 4 штуки
Підготуйте необхідні продукти. Приступимо!
Вершкове масло дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб воно було м'яким, кімнатної температури. З'єднайте борошно з розпушувачем, цукром, яйцем, сметаною.
Вимішайте тісто до гладкості. Приберіть поки в холодильник.
Розтопіть 50 г вершкового масла, всипте цукор і смажте на слабкому вогні до утворення карамелі, це займе хвилин 5.
Банани звільніть від шкірки. Porež'te на 4 частини, як на фото.
Як тільки карамель буде готова, потрібно зібрати швидко пиріг, щоб вона не встигла застигнути. У форму вилийте карамель, зверху покладіть шматочки бананів щільно один до одного.
Залийте сметанним заливку, рівномірно розподіливши. Надішліть пиріг в гарячу духовку на 30 хвилин. Температура - 180-190 градусів.
Готовність перевірте зубочисткою. Поки пиріг гарячий, переверніть його на тарілочку. Остудіть і подайте до столу. Приємного!