Пиріг з вишнею і сметаною заливкою
(покроковий рецепт з фото)
Дивно ніжний, дуже м'який і ароматний пиріг з вишнею та сметаною заливкою в домашніх умовах - вдала ідея для літнього десерту навіть на святковий стіл.
1. Розм'якшене вершкове масло необхідно з'єднати з половиною цукрової пудри і збити до однорідності.
2. Додати 1 жовток і невеликими порціями всипати заздалегідь просіяне борошно.
3. Скачати з готового тіста кульку і відправити його в холодильник на 30-45 хвилин.
4. Після розкачати тісто тонким шаром і викласти у жароміцних форму.
5. По всій поверхні зробити проколи вилкою або зубочисткою і відправити форму в морозилку на 10-15 хвилин.
6. Духовка до цього часу вже повинна бути розігріта. З морозилки форму відправити в духовку і випікати близько 12 хвилин при середній температурі.
7. Тепер можна зайнятися ягодами. Використовувати в рецепт приготування пирога з вишнею і сметаною заливанням можна як свіжу, так і консервовану ягоду (в останньому випадку кількість цукрової пудри в заливці потрібно зменшити). Свіжу вишню вимити, обсушити і видалити кісточки.
8. В окремій мисочці збити яйця зі сметаною і залишилася пудрою. Коли маса стане однорідною, додати крохмаль і ще раз як слід перемішати.
9. Випечений корж дістати з духовки. Розподілити по ньому ягоди і зверху вилити сметанний крем.
10. Знову відправити форму в духовку і випікати близько 35-45 хвилин.
11. Готовий пиріг з вишнею та сметаною заливкою в домашніх умовах потрібно дуже добре остудити - мінімум 2 години перед тим, як нарізати порційними шматочками.
Втім, деколи складно втриматися і пиріг подається до столу ще гарячим.
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Вишня - 350 грам
- Крем - 250 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
2. Додати 1 жовток і невеликими порціями всипати заздалегідь просіяне борошно.
3. Скачати з готового тіста кульку і відправити його в холодильник на 30-45 хвилин.
4. Після розкачати тісто тонким шаром і викласти у жароміцних форму.
5. По всій поверхні зробити проколи вилкою або зубочисткою і відправити форму в морозилку на 10-15 хвилин.
6. Духовка до цього часу вже повинна бути розігріта. З морозилки форму відправити в духовку і випікати близько 12 хвилин при середній температурі.
7. Тепер можна зайнятися ягодами. Використовувати в рецепт приготування пирога з вишнею і сметаною заливанням можна як свіжу, так і консервовану ягоду (в останньому випадку кількість цукрової пудри в заливці потрібно зменшити). Свіжу вишню вимити, обсушити і видалити кісточки.
8. В окремій мисочці збити яйця зі сметаною і залишилася пудрою. Коли маса стане однорідною, додати крохмаль і ще раз як слід перемішати.
9. Випечений корж дістати з духовки. Розподілити по ньому ягоди і зверху вилити сметанний крем.
10. Знову відправити форму в духовку і випікати близько 35-45 хвилин.
11. Готовий пиріг з вишнею та сметаною заливкою в домашніх умовах потрібно дуже добре остудити - мінімум 2 години перед тим, як нарізати порційними шматочками.
Втім, деколи складно втриматися і пиріг подається до столу ще гарячим.