Рецепт Пиріг з вишнею і сметаною заливкою фото

Пиріг з вишнею і сметаною заливкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Вишня
Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дивно ніжний, дуже м'який і ароматний пиріг з вишнею та сметаною заливкою в домашніх умовах - вдала ідея для літнього десерту навіть на святковий стіл.

Опис приготування:

1. Розм'якшене вершкове масло необхідно з'єднати з половиною цукрової пудри і збити до однорідності.

2. Додати 1 жовток і невеликими порціями всипати заздалегідь просіяне борошно.

3. Скачати з готового тіста кульку і відправити його в холодильник на 30-45 хвилин.

4. Після розкачати тісто тонким шаром і викласти у жароміцних форму.

5. По всій поверхні зробити проколи вилкою або зубочисткою і відправити форму в морозилку на 10-15 хвилин.

6. Духовка до цього часу вже повинна бути розігріта. З морозилки форму відправити в духовку і випікати близько 12 хвилин при середній температурі.

7. Тепер можна зайнятися ягодами. Використовувати в рецепт приготування пирога з вишнею і сметаною заливанням можна як свіжу, так і консервовану ягоду (в останньому випадку кількість цукрової пудри в заливці потрібно зменшити). Свіжу вишню вимити, обсушити і видалити кісточки.

8. В окремій мисочці збити яйця зі сметаною і залишилася пудрою. Коли маса стане однорідною, додати крохмаль і ще раз як слід перемішати.

9. Випечений корж дістати з духовки. Розподілити по ньому ягоди і зверху вилити сметанний крем.

10. Знову відправити форму в духовку і випікати близько 35-45 хвилин.

11. Готовий пиріг з вишнею та сметаною заливкою в домашніх умовах потрібно дуже добре остудити - мінімум 2 години перед тим, як нарізати порційними шматочками.

Втім, деколи складно втриматися і пиріг подається до столу ще гарячим.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
  • Вишня - 350 грам
  • Крем - 250 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
1. Розм'якшене вершкове масло необхідно з'єднати з половиною цукрової пудри і збити до однорідності.

2. Додати 1 жовток і невеликими порціями всипати заздалегідь просіяне борошно.

3. Скачати з готового тіста кульку і відправити його в холодильник на 30-45 хвилин.

4. Після розкачати тісто тонким шаром і викласти у жароміцних форму.

5. По всій поверхні зробити проколи вилкою або зубочисткою і відправити форму в морозилку на 10-15 хвилин.

6. Духовка до цього часу вже повинна бути розігріта. З морозилки форму відправити в духовку і випікати близько 12 хвилин при середній температурі.

7. Тепер можна зайнятися ягодами. Використовувати в рецепт приготування пирога з вишнею і сметаною заливанням можна як свіжу, так і консервовану ягоду (в останньому випадку кількість цукрової пудри в заливці потрібно зменшити). Свіжу вишню вимити, обсушити і видалити кісточки.

8. В окремій мисочці збити яйця зі сметаною і залишилася пудрою. Коли маса стане однорідною, додати крохмаль і ще раз як слід перемішати.

9. Випечений корж дістати з духовки. Розподілити по ньому ягоди і зверху вилити сметанний крем.

10. Знову відправити форму в духовку і випікати близько 35-45 хвилин.

11. Готовий пиріг з вишнею та сметаною заливкою в домашніх умовах потрібно дуже добре остудити - мінімум 2 години перед тим, як нарізати порційними шматочками.

Втім, деколи складно втриматися і пиріг подається до столу ще гарячим.

Схожі рецепти