Пиріг зі сметаною заливкою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг зі сметаною заливкою виходить хрустким, таїть у роті з ніжно-кремовою заливкою. Для більшого блаженства пропоную в заливку додати ягідки суниці. Буде неймовірно смачно! пробуємо!
Пиріг зі сметаною заливкою - чарівний! В ньому - і хрест, і креязик ніжність, і солодкість, і кислинка. Обожнюю його! Тісто слід розгортати до товщини 2 см. А, коли ви його розкотите і вкладіть в приготовану форму, пласт треба притиснути до стінок форми. Замість полуниці можна додати інші ягоди або фрукти. Експериментуйте!
- Борошно - 3 склянки(2 ctakana - в тісто, 1 склянка - в начинку)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Маргарин для випічки - 180 грам (або масло)
- Холодна (крижана) вода - 1/4-3/4 склянки
- Полуниця свіжа - 3 склянки
- Цукор - 1 1/4 склянки
- Крем - 1 Склянка (жирна)
1. Змішайте 2 склянки борошна, щіпку солі і розм'якшений маргарин. Поступово вводите холодну воду. Замісити тісто, воно повинно стати еластичним. Оберніть харчовою плівкою і покладіть на 20 хвилин в холодильник. Духовку дозволите на 230 градусів. Полуницю промийте, просушіть, razrezhyte Навпіл. В окремій мисці змішайте 1 стакан просіяного борошна, сіль, цукор, додайте сметану і збийте міксером до однорідної консистенції. Додайте половинки ягід і акуратно розмішайте. Форму змастіть маслом і викладіть в неї розкатаний пласт тесту. Влийте сметанним заливку з полуницею.
2. Надсилайте пиріг в розігріту духовку на 10 хвилин. Потім понизьте температуру духовки до 180 градусів, можете на хвилинку відкрити духовку, щоб температура знизилася швидше. Випікайте пиріг зі сметаною заливкою при температурі 180 градусів ще 30 хвилин. Краї повинні стати золотисто-коричневими.
3. Готовий пиріг остудіть і подавайте. Смачного!