Яблучний пиріг зі сметаною заливкою
(покроковий рецепт з фото)
Такий яблучний пиріг зі сметаною заливкою хороший в будь-який час року, незалежно від того, почався сезон яблук чи ні. Запікається він дуже швидко, а виходить неверотно ніжним і ароматним.
Всього одну годину - і на вашому столі найніжніший яблучний пиріг зі сметаною заливкою. Сказати, що рецепт хороший - нічого не сказати. Цей пиріг просто обожнюють в моїй родині! І кожен раз просять зробити ще і ще. Соковитий і ніжний ... Що може бути краще? Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати яблучний пиріг зі сметаною заливкою.
- Вершкове масло - 250 грам
- Борошно - 2-3 склянок
- Яйце - 1 штук
- Крижана вода - 4 Ст. Ложок
- Яблука - 4 штуки
- Крем - 200 грам
1. Тісто готується дуже швидко. Я знайшла цей нетрадиційний рецепт приготування листкового тіста - швидше звичайного.
2. Нарізаємо вершкове масло кубиками, змішуємо його з борошном. Рубаємо ножем до стану крихти.
3. Потім в центрі робимо лунку, вбиваємо в неї яйце. Замішуємо тісто до однорідної консистенції.
4. Отримане тісто обмотуємо плівкою і відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.
5. Очищаємо яблука від шкірки, відправляємо їх в блендер і подрібнюємо.
6. Частина яблук нарізаємо кільцями (товщиною не більше 2 мм.). Беремо наше тісто, викладаємо його у форму для запікання, формуємо бортики.
7. По колу викладаємо яблука, а в центр - готове пюре, яке ми приготували в блендері.
8. Заливаємо все сметаною (найкраще не більше 20% жирності).
9. Відправляємо в духовку на півгодини до повного приготування. Готовий яблучний пиріг зі сметаною заливкою нарізаємо після охолодження і подаємо до столу.