Яблучний пиріг з дуже смачною заливкою
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати яблучний пиріг з дуже смачною заливкою? Всі секрети його приготування я вам покажу в своєму покроковому рецепті. Дивіться і готуйте зі мною! Хочете спробувати цю випічку? приступимо!
Такий пиріг буде смачним як в теплом, так і в холодному вигляді. Хоча на мій смак остиглим він смачніший. Це, звичайно, справа особистих уподобань, але мені здається, що пиріг вдалий. Думаю, вам повинен сподобається.
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Ваніль - За смаком
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки(3-4 ст. Ложки для заливки, 4-5 ст. Ложок для тіста.)
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 1-2 чайних ложок
- Яблуко - 4-5 штук
У миску просійте борошно.
Додайте 1 жовток, 1-2 чайних ложки холодної води і 1 склянка цукру. Натріть на тертці холодне масло і гранично швидко замісіть тісто. Краще працювати міксером, щоб тісто не грілося від тепла рук.
Тісто помістіть в пакет і покладіть в морозилку на 30 хвилин. Дістаньте його, розкачайте в пласт. Форму для випічки застеліть пергаментом і викладіть на дно тісто, сформувавши невисокі бортики.
Очистіть яблука від шкірки і серцевини, наріжте кожну половинку яблука на часточки. Покладіть яблука на тісто половинками.
Приготуйте заливку. Стакан молока влийте в миску. Vbeyte 2 яйця. Додайте 3 ст. Ложки цукру, 3 ст. Ложки сметани і ваніль за смаком. Збийте масу до однорідності.
Покрийте яблука заливкою.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг до готовності 30 хвилин.