Кабачки зі смачною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам один з улюблених рецептів, як приготувати кабачки зі смачною начинкою. В "човнику" з соковитого кабачка - фарш із яловичини, ucho-сунелі, відварений рис, зверху - апетитна сирна скоринка.
Блюдо виходить соковитим, ароматним, смачним і ситним. Кабачки вибирайте молоді, середнього розміру. Кабачок при запіканні в духовці максимально зберігає свої корисні речовини.
- Кабачок - 2-3 штук
- Фарш яловичий - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Мал - 1/2 склянки
- Сік томатний - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Бульйон м'ясний - 200 мілілітрів
- Сир твердих сортів - 120 грам
- Чебрець - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
Підготуйте необхідні продукти. Мал відварити в підсоленій воді (1 склянка) до готовності, відкиньте на сито, дайте охолонути. Овочі вимийте, цибуля очистіть.
Лук подрібніть, обсмажте на розігрітій олії до м'якості, остудіть. З'єднайте в мисці фарш, Мал, цибуля, ucho-сунелі, сіль, перець мелений, томатний сік. Перемішайте.
Кабачок розріжте на половинки. Зробіть "човники", видаліть серцевину і насіння кабачка за допомогою столової ложки. Помістіть "човники" в форму для запікання або глибоке деко.
Наповніть човники начинкою. У форму додайте бульйон, лавровий лист і гілочку чебрецю, накрийте фольгою. Поставте кабачки з начинкою запікатися в розігріту до 180 ° С духовку на 35 хвилин.
Зніміть фольгу, посипте начинку тертим сиром. Запікайте ще 10-15 хвилин при температурі 200 ° С.
Подавайте з рубаним свіжим кропом. Смачного!