Дуже смачний шашлик зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найпопулярніших м'ясних страв - це шашлик. Його готують як на природі, так і вдома, по святах. Є сотні рецептів шашлику, пропоную один, як приготувати дуже смачний шашлик зі свинини.
Особливістю цього рецепта є те, що його можна робити як на шампурах, так і запікаючи в духовці (в рукаві). Для приготування дуже смачного шашлику не потрібно особливих приправ і технік, адже самий смачна страва - це найпростіше, важливо вміти правильно зробити маринад і не пересушити м'ясо. Такий шашлик подають до гарнірів з каш, картоплі або з овочами, salatami.
- Свинина - 1 кілограм
- Цибулина - 0, 5 кілограма
- Кефір - 0, 5 L
- Сіль - За смаком
- Спеції до шашлику - За смаком
1. Для приготування шашлику вибираємо ошийок, моєму і зачищаємо м'ясо, витираємо його паперовим рушником і нарізаємо шматочками середнього розміру.
2. Складаємо м'ясо в каструлю або миску, солимо і перчимо. Лук чистий і PIME, нарізаємо скибочками (можна будь-якої форми), додаємо овочі до м'яса, розминаємо все разом. Наливаємо кефір, додаємо спеції до м'яса за смаком. Відставляємо м'ясо в холодильник не менше, ніж на 2 годину, а краще на ніч.
3. Мариноване м'ясо дістаємо з холодильника, перекладаємо його в рукав разом з цибулею, наливаємо трохи кефіру, зав'язуємо рукав, в деяких місцях проколюємо його. Ставимо шашлик в духову шафу при температурі 250 градусів на 1-1, 5 годину. Для 15 хвилин до готовності, відкриваємо рукав для отримання рум'яної скоринки. Готовий шашлик подаємо з зеленню.