Рецепт Смачна смажена картопля фото

Смачна смажена картопля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Часник
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри, По-селянськи

Смачна смажена картопля з часничком і гострим стручковим перцем, да з підсмаженою скоринкою… що може бути смачніше! Розповім і покажу, як приготувати це нехитре, але улюблене багатьма блюдо.

Картопля по цьому рецепту готується в невеликій кількості оливкової олії, виходить м'якою всередині і хрусткою зовні. Декілька порад: виберіть жовту картоплю і наріжте все скибочки однакової товщини; скибочки картоплі перед смаженням краще обсушити; кладіть картопля в добре розігріту олію; не потрібно відразу заважати картоплю, дайте час, щоб на поверхні скибочок утворилася скоринка, тоді вони не поламаються при перемішуванні; в потрібний час зменшите або збільште вогонь під сковородою; вибирайте сковороду з високими краями, так як гаряче масло бризкається; після обсмажування сковороду вимийте і закип'ятіть в ній воду з оцтом - так зникнуть всі запахи і сковорода буде готова до нових, смачних страв))


  • Картопля - 3 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Перець чилі (свіжий або сухий) - 1 штука
  • Масло оливкове - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
смачна смажена картопля - фото крок 1
Картопля почистіть, промийте, обсушити і наріжте тонкими скибочками завтовшки 2-3 мм. У сковороді нагрійте оливкову олію, покладіть зубчик часнику і, якщо вам подобається пряний смак, додайте нарізаний перець чилі. Коли часник стане злегка золотистого кольору, видаліть його з сковороди.
смачна смажена картопля - фото крок 2
Покладіть скибочки картоплі, посоліть і перемішайте через 3-4 хвилини.
смачна смажена картопля - фото крок 3
Потім накрийте сковороду кришкою.
смачна смажена картопля - фото крок 4
Через 10 хвилин кришку зніміть, переверніть картопля, знову накрийте кришкою і готуйте ще десять хвилин.
смачна смажена картопля - фото крок 5
Перевірте готовність смаженої картоплі і, якщо потрібно, додайте сіль.
смачна смажена картопля - фото крок 6
Збільште вогонь і вже без кришки обсмажте картоплю до красивої скоринки. Смачного!

Схожі рецепти