Смачна картопля по-українськи в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Подивіться, як приготувати смачну картоплю по-українськи в духовці - відмінне літня страва, яке можна подати до м'яса як гарнір. Картопля, кабачки і бекон - ситно, запашний, апетитно!
Блюдо виходить ситним і дуже соковитим, все завдяки бекону і кабачків. Саме вони віддають сік і жир і роблять картопля смачнішим. Бекон можна замінити салом або навіть тонко нарізаної ковбасою для гриля, вийде ароматно і апетитно. Можете приправити картопля спеціями, травами і сумішшю перців. Ідеальним варіантом буде класичне поєднання чорного перцю і рубленого кропу. Якщо у вас картопля немолодий, очистіть його від шкірки і наріжте тонше, так він пропечеться.
- Картопля - 500 грам (молодий)
- Бекон - 200 грам
- Кабачки - 1-2 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Кріп - 1 пучок
1. Кабачки наріжте кружальцями, приправити сіллю, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Злийте зайву рідину. Молода картопля добре промийте, Не застосовуйте для очищення від шкірки і наріжте тонкими пластинками.
2. Бекон також наріжте пластинками. Форму для випічки змастіть рослинною олією і викладіть шарами інгредієнти: кабачки, нарізаний пластинками часник і бекон.
3. Зверху викладіть картоплю, сіль его, приправте і накрийте фольгою. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
4. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 20 хвилин. Подавайте гарячим, посипавши страву рубаним кропом. Смачного!