Картопля по-українськи
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне, улюблене багатьма блюдо - картопля по-українськи. Пропоную вашій увазі простий і зрозумілий рецепт, який можна використовувати на вашій кухні.
Готувати картоплю по-українськи найкраще з молодої картоплі, тоді смак страви виходить ніжнішим, але і взимку воно прекрасно підійде до м'яса, рибі або салату. Це рецепт картоплі по-українськи не можна назвати унікальним, але своя родзинка в ньому все ж є. Отже, готуємо!
- Картопля - 500 грам
- Грудинка або сало - 200 грам
- Свіжа зелень - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Цей простий рецепт картоплі по-українськи передбачає використання доступних і всім знайомих інгредієнтів. Ви можете використовувати сало або грудинку, а може вам більше сподобається додати туди ковбаски.
2. Молода картопля досить просто добре вимити, а не дуже молодий необхідно ще і почистити. Картопля поставити на вогонь. Коли закипить води, трохи посолити і варити до готовності.
3. В цей час на сухій сковороді необхідно підсмажити сало (грудинку) до красивого золотистого кольору. Картопля по-українськи в домашніх умовах можна готувати з будь-якими копченостями, в яких досить жиру.
4. З готового картоплі злити воду.
У каструлю відправити смажену грудинку разом з витопити жиром.
Зелень дрібно нарізати і посипати зверху. Її повинно бути досить багато.
У каструлю відправити смажену грудинку разом з витопити жиром.
Зелень дрібно нарізати і посипати зверху. Її повинно бути досить багато.
5. Накрити картопля кришкою і дати просочитися новими ароматами мінімум 5-7 хвилин. Через час картоплю можна подавати до столу. Додатково можна подати часниковий або томатний соус, які будуть чудово поєднуватися з картоплею.