Слойки з інжиром і шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Любителі поєднання м'яса з фруктами, для вас я хочу показати дуже класну ідею, як приготувати слойки з інжиром і шинкою. Ця досить оригінальна і апетитна закуска урізноманітнює ваше меню.
Якщо у вас під рукою виявився свіжий інжир, ці слойки потрібно спекти обов'язково. Ніжний сир з шинкою, доповнений соковитим інжиром на хрусткому тесті, це просто пальчики оближеш! Таку закуску можна сміливо подати навіть на святковий стіл. І лише півгодини часу піде на весь процес.
- Інжир - 8 штук
- Шинка - 8 скибочок (або прошутто)
- Листкове тісто - 700 грам (приблизно)
- Козиний сир - 100 грам (або вершковий сир)
- Яйце - 1 штука
1. Вимийте, обсушити і наріжте тонкими скибочками інжир.
2. Тісто розкачати трохи і наріжте прямокутниками.
3. Зробіть ножем для зручності прямокутник трохи менше. Виделкою зробіть проколи, викладіть рівним шаром м'який сир.
4. На сир викладіть шинку і інжир. Змастіть бортики тіста збитим яйцем і відправте слойки в розігріту до 220 градусів хвилин на 20.
5. Ось такі красиві і нереально смачні слойки з інжиром і шинкою вийшли.
Смачного!
Смачного!