Кекс з інжиром
(покроковий рецепт з фото)
Кекс з інжиром - смачна випічка з вельми простим рецептом приготування. Кекс виходить дуже ніжний і повітряний, з м'якою вершкової текстурою. Спробуйте!
Кекс з інжиром - вельми популярна в британських країнах випічка, рецепт якої, власне, я і взяла з однієї англійської кулінарної книги. Приготувала строго за рецептом і була задоволена результатом - вийшов дійсно смачний кекс професійного рівня, який не соромно поставити на хороший стіл. Відмінно йде до чаю і кави, а також не псується 3-4 дня.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукровий пісок - 125 грам
- Ягоди інжиру - 12 штук
- Борошно - 170 грам
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ізюм - 1 Ст. Ложка
- Грецькі горіхи - 1 Ст. Ложка
- Чорний чай - 10 грам
Заварюємо чорний чай, після чого заливаємо їм наш інжир і родзинки. Ми залишаємо так на одну годину.
У прямокутну форму для випікання постелити вощений папір.
Розтоплюємо вершкове масло.
Змішуємо розтоплене масло з цукром і збиваємо 3-4 хвилини.
Потім по одному додаємо в суміш яйця, при цьому не зупиняючи збивання. В цілому, збиваємо ще хвилин 5. НЕ lenitesy - чим якісніше зіб'ємо, тим пишніше вийде кекс.
В іншу миску просіваємо борошно і розпушувач.
Інжир і родзинки дістаємо з заварки, віджимаємо від рідини і додаємо до борошна з розпушувачем. Акуратно перемішуємо.
Змішуємо масляну і борошняну суміші. Дуже добре перемішуємо.
Отриману суміш виливаємо в форму для випікання. Випікаємо 45-50 хвилин при 190 градусах до готовності.
Готовий кекс присипати цукровою пудрою і подрібненими горіхами. Смачного!