Курка з інжиром
(покроковий рецепт з фото)
Птах (курка, індичка, качка) добре поєднується з фруктами, особливо з цитрусовими. Розповім, як приготувати курку з інжиром, яку спершу обсмажую, а потім тушу з інжиром в червоному вині.
Навіть звична курка, приготована з інжиром, заграє різними фарбами при кожному шматочку. Така курка займе почесне місце на святковому столі. Можна використовувати куряче філе або курячі стегна, краще без кісток. Подавайте блюдо відразу після приготування.
- Куряча грудка - 0, 7 кілограма
- Інжир - 8-10 штук
- Червоне вино - 250 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимийте плоди інжиру, кожен розріжте на 2 частини.
2. Вимийте курячу грудку, розріжте невеликими шматочками, посоліть і поперчіть з двох сторін і залиште на 5 хвилин.
3. Гарненько розігрійте оливкову олію, викладіть на розігріту поверхню курку.
4. Обсмажте до утворення рум'яної скоринки з двох сторін.
5. Зробіть середній вогонь, додайте інжир, лавровий лист, влийте вино і лимонний сік.
6. Гасіть все на середньому вогні близько 20-25 хвилин.
7. Подавайте м'ясо з шматочками інжиру і соусом.