Рецепт Курка з інжиром фото

Курка з інжиром
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах, Фрукти, Курка, Куряча грудка
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Птах (курка, індичка, качка) добре поєднується з фруктами, особливо з цитрусовими. Розповім, як приготувати курку з інжиром, яку спершу обсмажую, а потім тушу з інжиром в червоному вині.

Навіть звична курка, приготована з інжиром, заграє різними фарбами при кожному шматочку. Така курка займе почесне місце на святковому столі. Можна використовувати куряче філе або курячі стегна, краще без кісток. Подавайте блюдо відразу після приготування.

  • Куряча грудка - 0, 7 кілограма
  • Інжир - 8-10 штук
  • Червоне вино - 250 мілілітрів
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
курка з інжиром - фото крок 1
1. Вимийте плоди інжиру, кожен розріжте на 2 частини.
курка з інжиром - фото крок 2
2. Вимийте курячу грудку, розріжте невеликими шматочками, посоліть і поперчіть з двох сторін і залиште на 5 хвилин.
курка з інжиром - фото крок 3
3. Гарненько розігрійте оливкову олію, викладіть на розігріту поверхню курку.
курка з інжиром - фото крок 4
4. Обсмажте до утворення рум'яної скоринки з двох сторін.
курка з інжиром - фото крок 5
5. Зробіть середній вогонь, додайте інжир, лавровий лист, влийте вино і лимонний сік.
курка з інжиром - фото крок 6
6. Гасіть все на середньому вогні близько 20-25 хвилин.
курка з інжиром - фото крок 7
7. Подавайте м'ясо з шматочками інжиру і соусом.

Схожі рецепти