Рецепт Печиво з цільнозерновий борошна з інжиром і шоколадом фото

Печиво з цільнозерновий борошна з інжиром і шоколадом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Фрукти, Сухофрукти, Цільнозернове борошно, Інжир
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Печиво

Смачне і ароматне печиво з чашкою чаю або кави - добре почати вихідний день можна саме так! Тому не лінуємося і швиденько готуємо печиво за цим рецептом, тим більше, що він дуже легкий

Від ароматного домашнього печива не відязикаться ніхто, чи не так? Так чому б не приготувати таке печиво в вихідний день! процес простий. Замість звичайної борошна будемо використовувати цельнозерновую, що додасть печінкою особливі смак і аромат. Кількість шоколаду можете регулювати за своїм смаком і бажанням.

  • Цільнозернове борошно - 130-140 грам (пшеничне)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Шоколад - 80-100 грам
  • Інжир - 4 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Яйця - 1 штука
печиво з цільнозерновий борошна з інжиром і шоколадом - фото крок 1
1. Масло для печива нам знадобиться м'яке, тому заздалегідь дістаньте його з холодильника і поставте в тепле місце.
печиво з цільнозерновий борошна з інжиром і шоколадом - фото крок 2
2. Додамо до маслу борошно, змішану з сіллю і розпушувачем.
печиво з цільнозерновий борошна з інжиром і шоколадом - фото крок 3
3. І ложкою перетираємо все в крихту.
печиво з цільнозерновий борошна з інжиром і шоколадом - фото крок 4
4. Додамо цукор (звичайний і ванільний) і яйце. Перемішаємо.
печиво з цільнозерновий борошна з інжиром і шоколадом - фото крок 5
5. Інжир нарізаємо на маленькі шматочки. Якщо у вас дуже сухий інжир, замочіть його ненадовго в окропі, а потім обсушити.
печиво з цільнозерновий борошна з інжиром і шоколадом - фото крок 6
6. Додаємо до тесту шматочки інжиру і шматочки шоколаду. Шоколад можна брати будь-який: білий, молочний, чорний. Я використовую шоколадні краплі.
печиво з цільнозерновий борошна з інжиром і шоколадом - фото крок 7
7. А тепер руками остаточно вимісити тісто.
печиво з цільнозерновий борошна з інжиром і шоколадом - фото крок 8
8. Я поділяю тісто 16 частин, які потім скочується в кульки.
печиво з цільнозерновий борошна з інжиром і шоколадом - фото крок 9
9. А потім формуємо плоскі коржі-печеньки товщиною приблизно 6-7 мм. Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
печиво з цільнозерновий борошна з інжиром і шоколадом - фото крок 10
10. І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'янцю.

Схожі рецепти