Італійське печиво з інжиром
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі ще один оригінальний рецепт італійських кондитерів - справжнє італійське печиво з інжиром. Досить просте в приготуванні, але дуже незвичайне печиво.
Італійське печиво з інжиром особисто мене підкуповує своєю простотою приготування. Взагалі ніяких серйозних зусиль, мінімум витраченого часу, а результат - дуже і дуже привабливий. Фішка печива, звичайно, полягає в інжировим начинці, однак і тісто за цим рецептом виходить дещо не таким, як зазвичай. Коротше, що говорити - треба готувати і пробувати Удачі!
- Борошно - 4 склянки
- Цукор - 2/3 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Холодне вершкове масло - 220 грам
- Велике яйце - 4 штуки
- Сушений інжир - 340 грам
- Горіхи пекан (рубані) - 1/2 склянки
- Абрикосовий джем - 1/3 склянки
- Ізюм - 1/4 склянки
- Cedra 1 апельсина - 1 штука
- Гіркий шоколад - 60 грам
- Ром - 1/4 склянки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
Почнемо з приготування тіста. Змішуємо борошно, розпушувач, сіль і цукор, додаємо до цієї сухої суміші вершкове масло, збиваємо. Потім додаємо яйця - і збиваємо до однорідності ще раз. Замішуємо тісто, формуємо з нього ковбаску.
Начинка готується дуже просто - в блендері подрібнюємо до однорідності інжир, горіхи, джем, родзинки, цедру, шоколад, ром і корицю.
Розкачуємо з тіста довгий такий прямокутник, в середину викладаємо начинку.
Звертаємо ковбаску.
Всього таких ковбасок повинно вийти штук 10. Кожну ковбаску розрізаємо на 6 частин.
Сире печиво викладаємо на деко, випікаємо 15 хвилин при 180 градусах до впевненої скоринки.
Готово! Приємного апетиту