Італійське печиво з мигдалем
(покроковий рецепт з фото)
Старовинний рецепт італійського печива, відомий з 18 століття, називається "поцілунок дами" або "бачі-ді-Dama & Quot. Його готують з різними горіхами, мені більше подобається з мигдалем. Ділюся рецептом!
Рецепт приготування печива зовсім простий, забезпечує дотримання покроковим рекомендаціям. Спробуйте, результат не змусить себе довго чекати.
- Мигдаль - 110 грам
- Цукровий пісок - 80 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно - 110 грам
- Шоколад - 60-70 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Мигдаль викладіть в ківш, залийте водою і поставте варитися на 10 хвилин, після чого промийте холодною водою.
Очистіть мигдаль.
Очищений мигдаль просушіть на сковороді без масла
Мигдаль пробийте в блендері до стану борошна.
До м'якого масла всипте цукровий пісок, додайте дрібку солі.
Змішайте масло з цукром, злегка збиваючи. Додайте горіхову борошно.
В отриману масу просійте пшеничну муку.
Додайте жовтки.
Замісити тісто, скачайте в кулю і залиште на 1 час.
Через годину розкачати тісто і виріжте невеликі кружечки.
З кружечків тіста скачайте кульки і викладіть на лист для випікання.
Випікайте 15 хвилин при температурі 175-180 градусів.
Готове печиво перекладіть в тарілку, дайте йому охолонути.
Шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 10 секунд.
Перекладіть розтоплений шоколад в маленький кондитерський мішок, зріжте кінчик.
Скріпіть половинки печива шоколадом.
А з останків шоколаду нанесіть на печиво шоколадну сіточку. Готове печиво можна перекласти в паперові розетки.
Наливайте чай або каву і насолоджуйтеся смачним мигдальним печивом "поцілунок дами" . А чому воно так називається, сподіваюся ви вже здогадалися?