Скумбрія в гарячому маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не довіряєте якості покупної солоної рибки, приготуйте самостійно скумбрію в гарячому маринаді. Вона виходить дивно м'якою, пікантною і дуже смачною. Рекомендую рецепт!
Така скумбрія готова до вживання вже через 4-5 годин після приготування. Але щоб вона як слід просочилася, залиште її в маринаді на ніч. Якщо ви любите слабкосолений рибку, зменшіть трохи кількість солі і додайте в маринад цукор.
- Скумбрія - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Суміш перців - 1 Чайна ложка

Підготуйте інгредієнти. Рибку вимийте, очистіть і обсушити паперовим рушником.

Очистіть цибулину, наріжте півкільцями і викладіть на дно контейнера, де будете маринувати рибку.

Скумбрію наріжте порційними шматочками, видаливши голову і хвіст.

Для приготування маринаду в воду додайте сіль, перець, масло і лавровий лист. Доведіть до кипіння.

Влийте оцет і через хвилину зніміть з вогню.

Залийте скумбрію гарячим маринадом. Після охолодження накрийте кришкою і приберіть в холодильник.

Готову рибку я рекомендую дістати з маринаду, щоб вона не пересолити.

Смачного!