Сьомга в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути простіше, ніж приготувати сьомгу? Приготувати її в мікрохвильовці! смачна, корисна риба не доставляє ніяких турбот господині, вирішила її приготувати. Просто - і божественно смачно.
Сьомга - смачна і дуже корисна риба. Вона сама по собі жирна, і тому при її готуванні використовується мінімум жирів. Готувати її дуже легко - під силу навіть недосвідченої господині або ледачому холостяку. Дуже простий рецепт приготування сьомги в мікрохвильовці дозволить вам заощадити свій час і зберегти всі корисні речовини в рибку. Це смачно, спробуйте!
Рецепт сьомги в мікрохвильовці:
1. Рибу миємо. Промаківаем паперовим рушником.
2. Обсипаємо з усіх боків спеціями для риби( якщо у вас немає готового набору спецій - тоді скористайтеся своїми улюбленими спеціями). Солимо.
3. Дно посуду в якій будемо готувати злегка змащуємо олією і викладаємо в неї рибу.
4. Поливаємо рибку соком лимона і відправляємо в мікрохвильовку.
5. Включаємо піч на повну потужність на 5-7 хвилин. Якщо у вашій печі є програма "риба" - включаємо її.
Власне, от і все - по закінченню цього часу риба буде готова. Подаємо сьомгу до столу або з картоплею (мені так більше подобається), або з рисом. Можна зі свіжими овочами. Якщо є бажання - посипте готову сьомгу тертим сиром і поставте ще на хвилинку-другу в грубку.
- Стейки сьомги - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Спеції для риби - 2-3 Щепоток
- Сіль - 1-2 Щепоток(Если в специях есть соль- немає солі! )
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
Рецепт сьомги в мікрохвильовці:
1. Рибу миємо. Промаківаем паперовим рушником.
2. Обсипаємо з усіх боків спеціями для риби( якщо у вас немає готового набору спецій - тоді скористайтеся своїми улюбленими спеціями). Солимо.
3. Дно посуду в якій будемо готувати злегка змащуємо олією і викладаємо в неї рибу.
4. Поливаємо рибку соком лимона і відправляємо в мікрохвильовку.
5. Включаємо піч на повну потужність на 5-7 хвилин. Якщо у вашій печі є програма "риба" - включаємо її.
Власне, от і все - по закінченню цього часу риба буде готова. Подаємо сьомгу до столу або з картоплею (мені так більше подобається), або з рисом. Можна зі свіжими овочами. Якщо є бажання - посипте готову сьомгу тертим сиром і поставте ще на хвилинку-другу в грубку.