Сьомга в листковому тісті
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Сьомга - королева риб, і будь-який страви з її"участю" стане воістину королівським. Приготувати сьомгу в листковому тісті досить просто і дуже швидко при наявності готового тіста.
Опис приготування:
Це страви - варіації & Quot відомого; Салмон ен croute" (лосось в скоринці). Для його приготування можна брати філе будь-якої червоної риби. До неї можна додати зелень, змішану з вершковим маслом, сир і навіть гриби або морепродукти. Дайте вашої фантазії волю, не бійтеся сміливих смакових експериментів.
- Філе сьомги - 500 грам
- Зелень - 20 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Листкове тісто - 500 грам
- Яєчний жовток - 1 штук (для змазування)
1. Сьомга нам знадобиться в кількості 500 г. Філе потрібно ретельно вимити, після чого дайте йому трохи обсохнути.
2. Нарізаємо дрібно зелень. Її беріть будь-яку, яку тільки любите.
3. Змішуємо зелень з вершковим маслом і викладаємо її на філе сьомги.
4. Солимо і приправляємо за смаком, після чого закриваємо все другим пластом філе.
5. Розкачуємо шар листкового тіста, викладаємо в центр рибу, а потім закриваємо другим шаром тіста. Робимо форму рибки, а поверхню прикрашаємо візерунками з тіста.
6. Відправляємо блюдо в розігріту до 200 градусів духовку, запікаємо при температурі 190 градусів до золотистого кольору.
7. У розрізі сьомга в листковому тісті виглядає приголомшливо! Подавати її можна і в гарячому, і в холодному вигляді, а вишукане вино стане відмінним доповненням до цієї чудової рибку.