Рецепт Сьомга солона фото

Сьомга солона
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сіль , Сьомга
ПП рецепти
На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Солоне
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Солона сьомга в домашніх умовах - це проста і дуже смачна закуска. Готується легко і просто, а виходить набагато дешевше, ніж купувати готову солону червону рибу в магазині.

Опис приготування:

Для приготування солоної сьомги курите охолоджений шматок риби і засолені його в спеціях. Щоб червона риба не втратила свій натуральний смак, спеції краще використовувати по мінімуму. Ідеально для цього підійдуть сіль і цукор. А щоб підсилити аромат сьомги, додайте трохи кропу.

  • Сьомга - 250 грам (охолоджена)
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Кріп - 3-4 штук (гілочки)
  • Чорний мелений перець - За смаком
сьомга солона - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
сьомга солона - фото крок 2
Змішайте в мисці сіль і цукор. За смаком додайте чорний мелений перець.
сьомга солона - фото крок 3
Половину спецій насипте на дно пакета.
сьомга солона - фото крок 4
Сьомгу попередньо промийте, протріть серветками і видаліть кісточки, але їх зовсім буде мало - 2-3 штуки. Викладіть на спеції шматок сьомги з шкірою.
сьомга солона - фото крок 5
Натріть сьомгу залишилися спеціями з усіх боків.
сьомга солона - фото крок 6
Зверху на рибу викладіть кілька гілочок кропу для аромату.
сьомга солона - фото крок 7
Щільно загорніть пакет і поставте рибу в холодильник маринуватися.
сьомга солона - фото крок 8
Через кожні 4-5 годин злегка струшуйте і перевертайте пакет, щоб сьомга краще засолити. В кінці другого дня риба буде повністю готова, приберіть кріп, він більше не знадобиться.
сьомга солона - фото крок 9
Наріжте філе сьомги на тонкі шматочки, зрізуючи з шкіри. Рибка вийшла малосольной і такою смачною! Смачного!

Схожі рецепти