Сьомга солона
(покроковий рецепт з фото)
Солона сьомга в домашніх умовах - це проста і дуже смачна закуска. Готується легко і просто, а виходить набагато дешевше, ніж купувати готову солону червону рибу в магазині.
Для приготування солоної сьомги курите охолоджений шматок риби і засолені його в спеціях. Щоб червона риба не втратила свій натуральний смак, спеції краще використовувати по мінімуму. Ідеально для цього підійдуть сіль і цукор. А щоб підсилити аромат сьомги, додайте трохи кропу.
- Сьомга - 250 грам (охолоджена)
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кріп - 3-4 штук (гілочки)
- Чорний мелений перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Змішайте в мисці сіль і цукор. За смаком додайте чорний мелений перець.
Половину спецій насипте на дно пакета.
Сьомгу попередньо промийте, протріть серветками і видаліть кісточки, але їх зовсім буде мало - 2-3 штуки. Викладіть на спеції шматок сьомги з шкірою.
Натріть сьомгу залишилися спеціями з усіх боків.
Зверху на рибу викладіть кілька гілочок кропу для аромату.
Щільно загорніть пакет і поставте рибу в холодильник маринуватися.
Через кожні 4-5 годин злегка струшуйте і перевертайте пакет, щоб сьомга краще засолити. В кінці другого дня риба буде повністю готова, приберіть кріп, він більше не знадобиться.
Наріжте філе сьомги на тонкі шматочки, зрізуючи з шкіри. Рибка вийшла малосольной і такою смачною! Смачного!