Сьомга солона в маслі
(покроковий рецепт з фото)
Засолити сьомгу в маслі - простіше простого! Вам знадобиться всього лише два дні, щоб спробувати довгоочікувану закуску на смак. Тим, хто любить добре просолену рибку, краще солити її в маслі 3 дня.
Ароматна і соковита закуска з сьомги прикрасить будь-який стіл: святковий або будній. Її можна подати на канапешки, на бутербродах, з гарніром або просто на блюді, прикрасивши свіжою зеленню. Зберігається закуска близько тижня в холодильнику, але практично ніколи не доживає до закінчення терміну - з'їдається швидше!
- Сьомга - 300 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів (без запаху)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Бажано спочатку придбати невеликий шматочок риби і спробувати Просолов його, щоб знати - чи сподобається вам такий варіант засолювання сьомги.
Шматочок риби промийте у воді, гострим ножем зріжте з нього шкірку з лускою і ще раз промийте.
Наріжте тонкими скибочками, хоча можна засолити і цілком. Але нарізка зменшує час приготування страви.
Викладіть 3-4 скибочки в скляну ємність: банку, контейнер або миску з кришкою. Всипте зверху частина солі і меленого чорного перцю. Якщо любите засолювання з цукровим піском, то додайте і його.
Таким чином повністю заповнити контейнер, чергуючи шари сьомги і спецій.
Залийте в ємність рослинне масло, щоб воно повністю покрило рибну нарізку. Масло має бути без запаху, ідеально підійде оливкова холодного віджиму. Закрутіть банку кришкою і помістіть на холод приблизно на 2-3 дня, кожен день струшуючи вміст ємності для рівномірного Просолов.
Подавайте закуску до столу охолодженою, з скибочками хліба або іншої несолодкої випічкою.