Рецепт Сьомга солона в маслі фото

Сьомга солона в маслі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сьомга , Рослинна олія
ПП рецепти
На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Засолити сьомгу в маслі - простіше простого! Вам знадобиться всього лише два дні, щоб спробувати довгоочікувану закуску на смак. Тим, хто любить добре просолену рибку, краще солити її в маслі 3 дня.

Опис приготування:

Ароматна і соковита закуска з сьомги прикрасить будь-який стіл: святковий або будній. Її можна подати на канапешки, на бутербродах, з гарніром або просто на блюді, прикрасивши свіжою зеленню. Зберігається закуска близько тижня в холодильнику, але практично ніколи не доживає до закінчення терміну - з'їдається швидше!

  • Сьомга - 300 грам
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів (без запаху)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
сьомга солона в маслі - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Бажано спочатку придбати невеликий шматочок риби і спробувати Просолов його, щоб знати - чи сподобається вам такий варіант засолювання сьомги.
сьомга солона в маслі - фото крок 2
Шматочок риби промийте у воді, гострим ножем зріжте з нього шкірку з лускою і ще раз промийте.
сьомга солона в маслі - фото крок 3
Наріжте тонкими скибочками, хоча можна засолити і цілком. Але нарізка зменшує час приготування страви.
сьомга солона в маслі - фото крок 4
Викладіть 3-4 скибочки в скляну ємність: банку, контейнер або миску з кришкою. Всипте зверху частина солі і меленого чорного перцю. Якщо любите засолювання з цукровим піском, то додайте і його.
сьомга солона в маслі - фото крок 5
Таким чином повністю заповнити контейнер, чергуючи шари сьомги і спецій.
сьомга солона в маслі - фото крок 6
Залийте в ємність рослинне масло, щоб воно повністю покрило рибну нарізку. Масло має бути без запаху, ідеально підійде оливкова холодного віджиму. Закрутіть банку кришкою і помістіть на холод приблизно на 2-3 дня, кожен день струшуючи вміст ємності для рівномірного Просолов.
сьомга солона в маслі - фото крок 7
Подавайте закуску до столу охолодженою, з скибочками хліба або іншої несолодкої випічкою.

Схожі рецепти