Солона сьомга в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Існує багато способів засолу сьомги, і сьогодні я розповім вам один з них. За допомогою цього рецепта ви зможете з легкістю засолити сьомгу в домашніх умовах, що дуже актуально перед святами.
У цьому способі соління риби немає нічого складного, але саме блюдо виходить дуже корисним і смачним. Особисто мені такий спосіб соління риби подобається більше, адже завдяки йому риба залишається ніжною, соковитою і дуже ароматною. За бажанням ви можете додати ще спеції, але, повірте, запашний перець допомагає рибі розкрити свій приємний аромат. Таку рибу можна використовувати в салатах або закусках. Риба, приготована за цим рецептом, виходить дуже смачною, тому я розповім вам, як приготувати солону сьомгу в домашніх умовах.
- Сьомга свіжа - 500 грам
- Сіль - 200 грам
- Цукор - 50 грам
- Коньяк - 60 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Перець духмяний - 10 штук
1. Для початку приготуйте сольовий розчин. Для цього в холодну кип'ячену воду додайте сіль, коньяк, цукор і запашний перець. Перемішайте і доведіть до кипіння, після чого відразу зніміть з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.
2. Попередньо очищену від лушпиння і кісток сьомгу покладіть в посудину для соління і залийте сольовим розчином, щоб риба була повністю покрита їм.
3. Накрийте посудину кришкою і залиште в холодильнику на добу. Тепер рибку можна пробувати. Смачного!