Рецепт Солона сьомга в домашніх умовах фото

Солона сьомга в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сьомга
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл , Фуршет
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Існує багато способів засолу сьомги, і сьогодні я розповім вам один з них. За допомогою цього рецепта ви зможете з легкістю засолити сьомгу в домашніх умовах, що дуже актуально перед святами.

Опис приготування:

У цьому способі соління риби немає нічого складного, але саме блюдо виходить дуже корисним і смачним. Особисто мені такий спосіб соління риби подобається більше, адже завдяки йому риба залишається ніжною, соковитою і дуже ароматною. За бажанням ви можете додати ще спеції, але, повірте, запашний перець допомагає рибі розкрити свій приємний аромат. Таку рибу можна використовувати в салатах або закусках. Риба, приготована за цим рецептом, виходить дуже смачною, тому я розповім вам, як приготувати солону сьомгу в домашніх умовах.

  • Сьомга свіжа - 500 грам
  • Сіль - 200 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Коньяк - 60 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Перець духмяний - 10 штук
солона сьомга в домашніх умовах - фото крок 1
1. Для початку приготуйте сольовий розчин. Для цього в холодну кип'ячену воду додайте сіль, коньяк, цукор і запашний перець. Перемішайте і доведіть до кипіння, після чого відразу зніміть з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.
солона сьомга в домашніх умовах - фото крок 2
2. Попередньо очищену від лушпиння і кісток сьомгу покладіть в посудину для соління і залийте сольовим розчином, щоб риба була повністю покрита їм.
солона сьомга в домашніх умовах - фото крок 3
3. Накрийте посудину кришкою і залиште в холодильнику на добу. Тепер рибку можна пробувати. Смачного!

Схожі рецепти