Скумбрія солона в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
У кожної господині свій рецепт соління риби. Я хочу поділитися перевіреним рецептом солоної скумбрії. Секрет полягає в додаванні гвоздики і коріандру. Спробуйте обов'язково!
Дуже часто рибу приготовлену в домашніх умовах намагаються буквально через кілька годин. Я не рекомендую цього робити, обов'язково витримаєте 3 дня. Скумбрія просочиться розсолом. Смак буде пряним і в міру солоним.
- Скумбрія - 2 штуки (середнього розміру)
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Гвоздика - 6-7 штук
- Вода - 500 мілілітрів(400 мл. - кімнатної температури, 100 мл. - окропу)
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Скумбрію вимийте, відріжте голову, вичистіть нутрощі. Видаліть чорні плівки (від них гіркоту). Просушіть паперовим рушником. Наріжте на шматочки бажаного розміру.
Візьміть банку обсягом 0, 7 L, покладіть в неї спеції, попередньо потерши їх в руках. Додайте сіль. Залийте все 100 мл. Крутого окропу. Розмішайте і остудіть до кімнатної температури.
В охолоджену частину додайте воду, що залишилася, розмішайте. Складіть шматочки риби. Закрийте кришкою. Приберіть в холодильник на 3 діб.
Після закінчення часу скумбрія готова. Найкраще її подавати з цибулею, зеленню і лимоном. Смачного!