Скумбрія, маринована в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Як же може святкове застілля обійтися без рибної закуски? правильно - ніяк! Поспішайте спробувати приготувати скумбрію, мариновану в домашніх умовах. Рецепт простий, а результат відмінний!
Часто скумбрію просто маринують в спеціях і оцті. Я одного разу спробувала цей медовий маринад і просто закохалася в нього! Рибка виходить дуже оригінальною і пікантною завдяки меду, гвоздиці і перцю запашного. Але при цьому скумбрія не надто гостра і добре просаливается. Для приготування скумбрії, маринованої в домашніх умовах, ви можете використовувати як свіжу, так і заморожену рибу.
- Скумбрія - 2 штуки
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Вода - 0, 5 L
- Перець запашний горошком - 5 штук
- Гвоздика - 5 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Яблучний оцет 6% - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Насіння гірчиці - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Воду налийте в каструлю і поставте на вогонь.
Тим часом підготуйте овочі: поріжте цибулю півкільцями, а морквину - кружечками.
Тим часом підготуйте овочі: поріжте цибулю півкільцями, а морквину - кружечками.
Коли майже закипить, додайте в неї всі спеції, а також сіль і масло. Але мед і оцет ще не додавайте!
Потім додайте в киплячу воду морквину, зменшіть вогонь, проваріть хвилин 5.
Скумбрію попатраєте, відріжте у неї голову, видаліть кістки, плавники, хвіст, чорну плівку.
Як пройшло 5 хвилин з повторного закипання маринаду, вимкніть вогонь. Коли маринад вже не буде сильно гарячим, додайте в нього мед і оцет. Перемішайте гарненько, щоб мед повністю розчинився.
Поки маринад повністю охолоджується, скумбрію поріжте шматочками по 2-4 см. Викладіть рибу в контейнер, перекладіть її цибулею і морквою з маринаду.
Потім залийте рибу остиглим маринадом і відправте її в холодильник на добу.
На наступний день ви можете насолодитися чудовою готової скумбрією, маринованої в домашніх умовах. Смачного!