Рецепт Скумбрія, маринована в домашніх умовах фото

Скумбрія, маринована в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , День народження , Новий рік , Різдво
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Як же може святкове застілля обійтися без рибної закуски? правильно - ніяк! Поспішайте спробувати приготувати скумбрію, мариновану в домашніх умовах. Рецепт простий, а результат відмінний!

Опис приготування:

Часто скумбрію просто маринують в спеціях і оцті. Я одного разу спробувала цей медовий маринад і просто закохалася в нього! Рибка виходить дуже оригінальною і пікантною завдяки меду, гвоздиці і перцю запашного. Але при цьому скумбрія не надто гостра і добре просаливается. Для приготування скумбрії, маринованої в домашніх умовах, ви можете використовувати як свіжу, так і заморожену рибу.

  • Скумбрія - 2 штуки
  • Морквина - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Вода - 0, 5 L
  • Перець запашний горошком - 5 штук
  • Гвоздика - 5 штук
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Яблучний оцет 6% - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Насіння гірчиці - 1 Чайна ложка
скумбрія, маринована в домашніх умовах - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
скумбрія, маринована в домашніх умовах - фото крок 2
Воду налийте в каструлю і поставте на вогонь.
Тим часом підготуйте овочі: поріжте цибулю півкільцями, а морквину - кружечками.
скумбрія, маринована в домашніх умовах - фото крок 3
Коли майже закипить, додайте в неї всі спеції, а також сіль і масло. Але мед і оцет ще не додавайте!
скумбрія, маринована в домашніх умовах - фото крок 4
Потім додайте в киплячу воду морквину, зменшіть вогонь, проваріть хвилин 5.
скумбрія, маринована в домашніх умовах - фото крок 5
Скумбрію попатраєте, відріжте у неї голову, видаліть кістки, плавники, хвіст, чорну плівку.
скумбрія, маринована в домашніх умовах - фото крок 6
Як пройшло 5 хвилин з повторного закипання маринаду, вимкніть вогонь. Коли маринад вже не буде сильно гарячим, додайте в нього мед і оцет. Перемішайте гарненько, щоб мед повністю розчинився.
скумбрія, маринована в домашніх умовах - фото крок 7
Поки маринад повністю охолоджується, скумбрію поріжте шматочками по 2-4 см. Викладіть рибу в контейнер, перекладіть її цибулею і морквою з маринаду.
скумбрія, маринована в домашніх умовах - фото крок 8
Потім залийте рибу остиглим маринадом і відправте її в холодильник на добу.
скумбрія, маринована в домашніх умовах - фото крок 9
На наступний день ви можете насолодитися чудовою готової скумбрією, маринованої в домашніх умовах. Смачного!

Схожі рецепти