Сьомга малосольна в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Смачну і ніжну рибку для бутерброда приготувати зовсім нескладно. Рецепт приготування досить швидкий і легкий, а смак у риби вийде просто дивовижний. Переконайтеся в цьому самі!
Ви хочете приготувати смачну рибку для бутербродів, але не знаю, як? Вам допоможе саме цей рецепт приготування смачної малосольной сьомги в домашніх умовах. Мій чоловік їсть таку рибку вже через 3 годин, потім zasolki, я тримаюся довше. Рецепт дуже простий, рибка виходить дивовижної за смаком. Секретний інгредієнт - коньяк - додасть рибі пружність, вона не буде розповзатися при нарізці. А ще риба придбає легкий пікантний смак. І не бійтеся давати таку рибку дітям - вона їм не зашкодить. Розповідаю, як приготувати малосольного сьомгу в домашніх умовах.
- Сьомга - 1 кілограм (філе)
- Сіль морська - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Коньяк - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
Перевіряємо рибу на наявність кісток, якщо такі знайшлися, видаляємо їх. Нарізаємо філе на шматки потрібної ширини, скроплюємо коньяком і укладаємо шкірою вниз в коробку, в якій і будемо солити рибу. Коньяк додасть рибку пружність і пікантний смак.
Змішуємо сіль і цукор. Якщо у вас немає морської солі, можна взяти звичайну кам'яну сіль.
Ретельно посипаємо шматочки сьомги сумішшю солі і цукру. Втирати нічого не потрібно!
Потім посипаємо рибку меленим чорним перцем.
Дрібно кришимо лавровий лист, їм теж посипаємо рибку.
Перевертаємо рибу шкірою вгору, з 12 годин прибираємо її в холодне місце під прес. Але якщо у вас дуже м'яка, непружна риба - прес не потрібен. Через 12 годин зливаємо утворився розсіл, перевертаємо рибу на іншу сторону і відправляємо в холодне місце ще годин на 6-8.