Рецепт Малосольна горбуша в домашніх умовах фото

Малосольна горбуша в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід, Новий рік
Заготовки, Сольовий

Дуже зручний рецепт швидкого засолювання горбуші, він просто незамінний перед святами, адже ввечері ви можете закрити рибку, а вже вранці вона буде повністю готова до вживання.

Зараз це стало вже доброю традицією ставити на святковий стіл різні закуски, наприклад, бутерброди або канапе, з червоної риби. Знайти її можна абсолютно в будь-якому магазині, але ж набагато смачніше і економічніше зробити її самостійно, тому сьогодні я розповім вам, як приготувати малосольного горбушу в домашніх умовах. Я роблю таку рибку до кожного свята, всі гості залишаються від неї в повному захваті і завжди просять у мене рецепт приготування малосольной горбуші в домашніх умовах. Я, звичайно ж, з радістю ділюся з ними своїм простим способом, а зараз і всім вас розповім про нього.

  • Горбуша свіжоморожена - 1 штука
  • Сіль велика - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Приправа для риби - 1 Ст. Ложка
малосольна горбуша в домашніх умовах - фото крок 1
Отже, для початку горбушу потрібно розморозити. Коли риба буде вже м'яка зовні, але ще мерзла всередині, акуратно знімаємо з неї шкіру.
малосольна горбуша в домашніх умовах - фото крок 2
А також видаляємо нутрощі.
малосольна горбуша в домашніх умовах - фото крок 3
Потім відокремлюємо філе від хребта і видаляємо з нього всі кістки.
малосольна горбуша в домашніх умовах - фото крок 4
Нарізаємо горбушу на невеликі шматочки.
малосольна горбуша в домашніх умовах - фото крок 5
В окремій мисці змішуємо цукор, сіль і приправу для риби. Якщо ви будете солити більше однієї риби, то не забувайте, що співвідношення цукру і солі завжди залишається 1:1.
малосольна горбуша в домашніх умовах - фото крок 6
Тепер беремо посуд, в якій будемо солити рибу, і на її дно насипаємо трохи приготовленої суміші.
малосольна горбуша в домашніх умовах - фото крок 7
Викладаємо шматочки горбуші шарами і кожен шар пересипаємо сумішшю солі, цукру і приправи.
малосольна горбуша в домашніх умовах - фото крок 8
Далі нам просто необхідно поставити рибку під гніт в холодильник приблизно на 8-10 годин, і горбуша малосольная буде готова. Смачного!

Схожі рецепти