Малосольна горбуша в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Дуже зручний рецепт швидкого засолювання горбуші, він просто незамінний перед святами, адже ввечері ви можете закрити рибку, а вже вранці вона буде повністю готова до вживання.
Зараз це стало вже доброю традицією ставити на святковий стіл різні закуски, наприклад, бутерброди або канапе, з червоної риби. Знайти її можна абсолютно в будь-якому магазині, але ж набагато смачніше і економічніше зробити її самостійно, тому сьогодні я розповім вам, як приготувати малосольного горбушу в домашніх умовах. Я роблю таку рибку до кожного свята, всі гості залишаються від неї в повному захваті і завжди просять у мене рецепт приготування малосольной горбуші в домашніх умовах. Я, звичайно ж, з радістю ділюся з ними своїм простим способом, а зараз і всім вас розповім про нього.
- Горбуша свіжоморожена - 1 штука
- Сіль велика - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Приправа для риби - 1 Ст. Ложка
Отже, для початку горбушу потрібно розморозити. Коли риба буде вже м'яка зовні, але ще мерзла всередині, акуратно знімаємо з неї шкіру.
А також видаляємо нутрощі.
Потім відокремлюємо філе від хребта і видаляємо з нього всі кістки.
Нарізаємо горбушу на невеликі шматочки.
В окремій мисці змішуємо цукор, сіль і приправу для риби. Якщо ви будете солити більше однієї риби, то не забувайте, що співвідношення цукру і солі завжди залишається 1:1.
Тепер беремо посуд, в якій будемо солити рибу, і на її дно насипаємо трохи приготовленої суміші.
Викладаємо шматочки горбуші шарами і кожен шар пересипаємо сумішшю солі, цукру і приправи.
Далі нам просто необхідно поставити рибку під гніт в холодильник приблизно на 8-10 годин, і горбуша малосольная буде готова. Смачного!